Editura CODECS va invita la lansarea bestseller-ului “Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa” scris de David Lowe

Editura CODECS, parte a companiei CODECS, va invita la lansarea bestseller-ului “Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa” scris de David Lowe. Lansarea va avea loc la Targul International GAUDEAMUS in data de 27.11.2009, ora 17:30. Alaturi de noi vor mai participa reprezentanti ai centrelor de pregatire si perfectionare si reprezentanti ai companiilor de transporturi rutiere.

Publicarea prezentei editii a cartii Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa – Manualul conducatorului auto profesionist din transportul rutier de marfa are loc odata cu intrarea in vigoare a prevederilor noii Directive UE privind pregatirea profesionala obligatorie a conducatorilor auto profesionisti ai vehiculelor pentru transportul marfurilor si pasagerilor.

Noua Directiva (2003/59/EC) se refera la formarea profesionala a acestor categorii de conducatori auto si a intrat in vigoare pe 10 septembrie 2006. De la data de 10 septembrie 2008, prevederile respective se aplica soferilor vehiculelor pentru transportul persoanelor (autobuze si autocare); incepand din 10 septembrie 2009, se aplica si la cazul conducatorilor vehiculelor pentru transportul de marfuri. Manualul de fata se refera in primul rand la aspectele legate de conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de marfa, dar o mare parte dintre aspectele tratate sunt relevante si pentru transportul de persoane.

Manualul contine informatii despre Certificatul de Competenta Profesionala pentru conducatorii auto, a carui obtinere a devenit obligatorie in virtutea directivei mentionate mai sus, precum si o serie de informatii generale despre industria transporturilor rutiere.
Partea 1 descrie pe larg prevederile Directivei, in special cele privitoare la obtinerea Certificatului de Competenta Profesionala de catre conducatorii auto profesionisti, categoriile de persoane care sunt exceptate, situatiile in care este obligatoriu acest certificat si cum poate fi obtinut. Sunt prezentate cele d oua tipuri de pregatire profesionala, cea initiala si cea periodica, prevazute de Directiva UE. Tot in aceasta parte a Manualului este data si o lista a subiectelor de studiu pentru formarea conducatorilor auto profesionisti, asa cum sunt ele definite in Anexa I a Directivei UE.
Incepand de la Partea 2, Manualul prezinta pe rand toate tematicile prevazute de Directiva UE, completate dupa caz cu informatii suplimentare.
Cititorul va constata ca nicio portiune a acestei carti nu este lipsita de utilitate; fiecare are rostul de a-i oferi atat unui sofer incepator, cat si unuia experimentat informatiile de care are nevoie ca sa-si obtina si sa-si pastreze permisul de conducere auto si noul Certificat de Competenta Profesionala. Asadar orice conducator auto profesionist ar avea numai de castigat citind cu mare atentie intregul manual, avand grija sa-si insuseasca si sa inteleaga pe deplin toate informatiile de indata ce le parcurge, ca sa le poata pastra si folosi cand va avea nevoie.

Va asteptam la lansarea manualului, la Targul International GAUDEAMUS, la standul editurii CODECS, in data de 27.11.2009, ora 17:30, Romexpo – Pavilion Central, stand 34.

CODECS, Str. Agricultori nr 37-39, sector 2, Bucuresti

E-mail: (adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
Tel: 021 252.51.82 / 83 / 84

www.codecs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *