In curs de aparitie la Editura LEDA – NETHERLAND de Joseph O’Neill

Romanul Netherland câştigător al prestigiosului PEN/Faulkner Award pe anul 2009 va fi adaptat pentru marele ecran

Focus Features va colabora cu compania lui Oprah Winfrey, Harpo Productions, şi Neal Street Productions, compania regizorului Sam Mendes (American Beauty, Revolutionary Road etc.), pentru a adapta pentru marele ecran romanul lui Joseph O’Neill, Netherland.
Scenariul va fi scris de Christopher Hampton (Atonement), pentru un film care va fi regizat de însuşi Sam Mendes.

Elogiat de presă, nominalizat deopotrivă la Booker Prize 2008 şi inclus de New York Times pe lista celor mai importante cărţi ale anului 2008, Netherland relateză povestea unui analist financiar de origine olandeză, a soţiei sale britanice şi a fiului lor care locuiesc la New York în timpul atacului de la 11 Septembrie şi în zilele ce urmează tragicelor evenimente.

Până în prezent drepturile de traducere pentru Netherland au fost achiziţionate de edituri prestigioase din 21 de ţări.

Romanul s-a numărat printre lecturile favorite ale preşedintelui american Barack Obama în anul 2009.

Câştigător al PEN/Faulkner Award 2009 pentru ficţiune.

Prestigiosul PEN Faulkner Award i-a revenit romanului Netherland de Joseph O’Neill, selectat de juriu dintr-o lungă listă de propuneri cuprinzând 350 de romane şi volume de povestiri. O’Neill se alătură astfel unei companii de scriitori celebri distinşi cu acest premiu, precum Don DeLillo, Philip Roth, John Updike, E. Annie Proulx, Ann Patchet şi Michael Cunningham. Ediţia în limba română a romanului se află în curs de apariţie la Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint.

\’New Yorkul nu este ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Tot aşa cum nici căsnicia, familia, prietenia sau bărbăţia nu sunt acelaşi lucru. Netherland este plin de suspans, măiestrit, cu un dozaj psihologic perfect, şi – mai ales – o lectură minunată. Joseph O\’Neill a reuşit să zugrăvească oraşul cel mai faimos din lume, şi conceptul cel mai familiar din lume (dragostea) într-o manieră cu totul inedită.\’ Jonathan Safran Foer

\’Undeva între oraşele lui Saul Bellow şi Ian McEwan, O\’Neill şi-a ridicat propriul lui cort miraculos. Netherland este un roman despre provizoriu şi marginalitate; scris pe nenumărate registre, unul dintre cele mai puternice fiind nostalgia sa extremă, matură.\’ Sebastian Barry

JOSEPH O’NEILL s-a născut în Irlanda şi, după ce a locuit o perioadă la Londra, a emigrat în Statele Unite. Iniţial, a profesat avocatura, ca apoi să se dedice în întregime scrisului. Este autorul romanelor Netherland, This Is Life, The Breeze, şi a unui volum de non-ficţiune Blood-Dark Track (New York Times Notable Book of the Year 2002, declarată cartea anului de publicaţiile The Economist şi Irish Times). Este colaborator frecvent la revista Atlantic Monthly şi locuieşte în prezent la New York, în celebrul Chelsea Hotel, împreună cu familia sa.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *