Grup de gherila literara la Carturesti

SOS. Suntem inconjurati de carti, flancati din dreapta si stanga de siruri intregi de volume, dolofane si subtiratice, fixati de coperte si cotoare. N-avem decat o singura scapare: sa le citim. Raport de pe front. Carturesti. Februarie 2009. In prag de infiintare a Grupului de gherila literara. Inrolati-va! Transeele literaturii sunt incapatoare.

De doua ori pe luna, Carturestii din Cluj (Iulius Mall) si din Timisoara (Mercy 7) devin locuri “conspirative”, spatii de intalnire pentru cei ce vor sa largeasca randurile Grupului de gherila literara. Gandit ca un club inclusivist (ne e permis sa inventam si cuvinte), GGL vrea sa ingroase armata de cititori profesionisti si amatori, printr-un antrenament ce invigoreaza muschii culturii. Daca va lipsesc discutiile nepretentioase despre carti (interzise sau nu), recomandarile fara dascalii in privinta a ceea ce merita citit, executiile literare, complicitatile de orice soi, actiunile de (re)cunoastere, trebuie sa faceti cumva si sa ajungeti la depunerea juramantului grupului de gherila, la Timisoara in 18 februarie (miercuri), la ora 18, iar la Cluj in 24 februarie (marti), tot la 18. Corina Marcuti si Ioana Campean (Timisoara), respectiv Ioana Stupariu si Marius Popa (Cluj), tineri ce-au semnat un act de credinta cu literatura, sunt pregatiti sa preia conducerea GGL, fara intentii dictatoriale. Impreuna cu ceilalti partizani – speram in numar cat mai mare – vor putea sa implice grupul si in alte campanii temerare: expeditii literare, sesiuni de scriere colectiva, actiuni subversive pentru cresterea tonusului culturii, initierea de manifeste. Conventionalul e pus la grea incercare in Carturesti!

Asadar, oricine are ceva de spus si curajul sa o faca e primit cu arme si bagaje in grupul de gherila. Incepe o noua era in Carturesti. Come in the book-army!

Daca ratati prima intalnire, nu e totul pierdut. In 5 martie la Timisoara, si in 17 martie la Cluj (de la aceeasi ora 18), GGL se aduna din nou.

http://www.carturesti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *