Afluenza: tratat despre nefericirea lumii moderne

Afluenza, o carte care surprinde cu o extraordinara precizie cum suntem trasi pe sfoara de pretentiile vietii in secolul XXI, a aparut la Vellant in traducerea lui Ciprian Siulea.

Un tratat despre nefericirea in crestere a lumii moderne, Afluenza descrie epidemia consumerista care a infectat unele societati ale secolului XXI, producand depresii, anxietate si dependente. Psiholog de renume mondial, Oliver James analizeaza mintea reprezentantilor avuti ai clasei de mijloc in cautarea unui raspuns la intrebarea: e posibil sa ai succes si sa ramai sanatos la minte in acelasi timp?

Intr-o carte excelent argumentata, James ne dezvaluie cum variaza in cadrul societatilor actuale chestiuni precum consumerismul, febra proprietatii si batalia sexelor.

Si ne conduce spre o concluzie inevitabila, care s-ar putea sa ne schimbe viziunea asupra lumii: pentru a ne pastra echilibrul mintal ar trebui sa ne satisfacem nevoile, si nu dorintele.

Oliver James, psiholog de renume mondial, lucreaza din 1988 ca scriitor, jurnalist, prezentator TV si producator de documentare pentru televiziune. Printre cartile sale se numara Juvenile Violence in a Winner-Loser Culture, bestsellerul They F*** You Up (in curs de aparitie la Editura Vellant) si Britain on the Couch, care s-a transformat intr-o serie de documentare de succes pentru Channel 4. Este membru in consiliul de administratie al SPECAL (organizatie caritabila adresata bolnavilor de Alzheimer) si in cel al Homestart (fundatie caritabila pentru copii) si ofera consultanta in domeniul politicii sociale. Traieste in Oxfordshire impreuna cu sotia si cei doi copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *