Autoarea saptamanii la Books Express: Elif Shafak

Fiecare dragoste adevarata este o poveste despre o transformare neasteptata. Daca suntem aceeasi persoana inainte si dupa ce am iubit, inseamna ca nu am iubit suficient, spunea Elif Shafak in The Forty Rules of Love, cartea-bestseller in care vorbeste despre descoperirea de sine ca mama si ca femeie. Fiecare dragoste adevarata este o poveste despre o transformare neasteptata. Daca suntem aceeasi persoana inainte si dupa ce am iubit, inseamna ca nu am iubit suficient, spunea Elif Shafak in The Forty Rules of Love, cartea-bestseller in care vorbeste despre descoperirea de sine ca mama si ca femeie.

De origine turca, insa nascuta la Strasbourg, imbinand influentele vestice cu cele din tara natala, Elif Shafak scriedespre traditii literare diverse, despre istorie si filosofie, despre cultura orala si despre politica in domeniul culturii, despre femei, sufism, minoritati si suflete globale.

Este cea mai citita scriitoare din Turcia, iar cartile sale au fost traduse in peste treizeci de limbi. A castigat numeroase premii, incluzand Rumi Prize in 1998 pentru romanul Pinhan, Union of Turkish Writers Best Novel Prize in 2000 pentru The Gaze, Maria Grazia Cutuli Award International Journalism Prize in 2006, International Rising Talent si The Art of Coexistence Award in 2009.

Elif Shafak scrie despretraditii literare diverse, despre istorie si filosofie, despre cultura orala si despre politica in domeniul culturii, despre femei, sufism, minoritati si suflete globale
Primul sau roman Pinhan (The Mystic) a primit Rumi Prize, premiu ce se acorda in Turcia celei mai bune opere de literatura mistica. Al doilea roman Sehrin Aynaları (Mirrors of the City) combina misticismul evreiesc cu cel islamic intr-un decor mediteraneean din secolul 17. Au urmat romanele Mahrem (The Gaze), Bit Palas (Flea Palace), o colectie de eseuri denon-fictiuneMed-Cezir, dupa care primul sau roman scris in engleza, The Saint of Incipient Insanities.

Afla mai mult despre Elif Shafak: www.Books-Express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *