Biblioteca Naţională în Nocturna bibliotecilor 2014

afis nocturna finalÎn noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 18:00-02:00, Biblioteca Naţională a României va participa la o nouă ediţie a Nocturnei Bibliotecilor.

Pornind de la tema Carte & joc, vor fi organizate evenimente pentru publicul de toate vârstele, atât la sediul Bibliotecii Naţionale din Bd. Unirii nr. 22, Bucureşti, cât şi la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naţionale.

“Vă invităm să exploraţi, până târziu în noapte, biblioteca de pe malul Dâmboviţei. Veţi (re)descoperi în spaţiile Bibliotecii Naţionale evenimente diverse şi atractive precum: ateliere de benzi desenate, origami, facepainting şi papier mâché, spectacole de muzică şi teatru, filme inspirate de cărţi şi biblioteci.”

Într-un hol „bine ascuns”, s-a construit, special pentru această ocazie, prima casă din cărţi ale colecţiilor Bibliotecii Naţionale, casă care îşi aşteaptă vizitatorii pe tot parcursul serii.

În cadrul Nocturnei, va fi lansata o discuţie despre cât de important este ca publicul să-şi cunoască bibliotecile. Vom fi ghidaţi în acest demers de experienţa de căutător de povești prin biblioteci a scriitorului şi publicistului Radu Paraschivescu, unul dintre autorii primei cărți dedicate bibliotecilor publice din România, „Căutătorii de Poveşti”, care va oferi, la final, autografe celor prezenţi. Cei care preţuiesc cărţile şi înţeleg importanţa lor sunt invitaţi să doneze cărţi în limba română bibliotecilor din Republica Moldova, prin proiectul Cărţi peste Prut / dăruieşte o carte românească bibliotecilor rurale din Republica Moldova (www.cartipesteprut.ro).

Pentru cei mai temerari şi mai tenace exploratori ai bibliotecii, am pregătit premii şi surprize. Pe tot parcursul evenimentului, cei care îşi vor face permis la Biblioteca Naţională vor fi premiaţi (permisul este gratuit şi se eliberează pe loc).

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia propune publicului, începând cu ora 20:00, vizionarea în premieră a filmului Biblioteca Batthyaneum sub semnul ştiinţei, sub semnul credinţei.

Realizat în colaborare cu Alba TV, filmul va fi proiectat pe clădirea bibliotecii şi va fi urmat de o dezbatere pe tema Biblioteci din Cetatea Alba Carolina.

Iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), proiectul Nocturna Bibliotecilor va fi derulat, în acest an, simultan în biblioteci din ţară şi din Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi programul  şi pagina de facebook a evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *