Bookfest Junior la prima editie

Asociatia Editorilor din Romania organizeaza in premiera anul acesta Bookfest Junior, Salonul de Carte pentru Copii.

Bookfest Junior va avea loc in perioada 26-28 septembrie in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gheorghe Sincai, Calea Serban Voda, nr. 167).

Aflat la prima editie, Bookfest Junior este singurul targ de carte din Romania, in aer liber, dedicat copiilor. Peste 25 de edituri vor fi prezente in cadrul targului cu titluri atractive din care cei mici isi pot alege cartea preferata. Salonul de carte se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 2000 de metri patrati.

Organizatorii au pregatit o multime de surprize micilor vizitatori ai Salonului de Carte. Pentru a-i atrage sa citeasca, personaje de poveste, spiridusi si zane, le vor fi parteneri de joaca celor mici in spatiul amenajat special pentru ei. Intrarea la Bookfest Junior este libera.
Bookfest Junior are o puternica componenta educativa, transmitand parintilor un indemn la reintoarcerea catre adevaratele valori. “Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi”. Organizatorii spera, cu acesta ocazie, sa ii determine pe micii vizitatori dar si pe parintii acestora sa descopere in minunata lume a cartilor eroii adevarati care le pot servi drept model micilor cititori.

Bookfest Junior este un proiect initiat de membrii A.E.R. (Asociatia Editorilor din Romania), adresat atat editorilor cat si publicului indragostit de carti. Asociatia Editorilor din Romania a fost fondata in 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.

Cristian Juncu, Director Executiv AER: “Daca ne aducem bine aminte, cu totii am crescut cu povesti si ne-am identificat cu eroii lor. Feti-Frumosi cu puteri supranaturale sau, dimpotriva, isteti si cu nimic prin buzunare, ne-au starnit imaginatia cu aventurile lor. Intre timp am ajuns si noi parinti si constatam cu dezamagire ca valorile s-au amestecat. Bombardati mediatic pe toate canalele cu idoli de ocazie n-avem cum sa impiedicam accesul copiilor nostri la aceste surogate. Luati pe sus de evenimente, nici n-am observat cum acestea au ajuns sa fie modele pentru copiii de astazi. Daca nu vrem sa traim cu asta, ar fi bine sa mai cumparam cate o carte pentru cei mici si sa readucem la viata adevaratii eroi. Mesajul nostru pentru parinti este: “Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi.”

One thought on “Bookfest Junior la prima editie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *