Bursa ICon Arts pentru Silvia Traistaru

Academia ICon Arts este un eveniment unic in peisajul romanesc si chiar in cel european. El reuneste un curs international de arta contemporana, un concurs cu premii si un festival de concerte & spectacole.

Cea de a 8-a editie a Festivalului si Academiei ICon Arts, organizata anual in zona Sibiului de Exces Music si UCIMR Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, a atras o participare record, peste 100 de muzicieni, actori, dansatori, fotografi si artisti vizuali din Romania, China, Elvetia, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Liban si Ungaria. Acestia au participat, in perioada 25 iulie 8 august, la o serie de evenimente menite sa aduca in atentia publicului larg arta contemporana sub formele cele mai diverse de exprimare.

Silvia Traistaru a castigat una dintre bursele oferite la sectiunea fotografie din cadrul Festivalului si Academiei ICon Arts. Nascuta in 1979, locuieste si lucreaza in Bucuresti si Algarve, Portugalia. A absolvit Universitatea Nationala de Arte – Facultatea de Istoria Si Teoria Artei, Departamentul de Conservare Si Restaurare. A participat la mai multe expozitii de grup, dintre cele mai recente amintim: Nord Art, Kunst in der Carlshutte, Germania; Arte Laguna, Venetia Arsenale, curatoriata de Igor Zanti; Cursul experimental de arta contemporana si expozitia Mobilehome, Portugalia, curatoriata de Nuno Faria. In 2010, lucrarea My Mom at a Funerala fost selectata ca finalista si castigatoare a unui premiu special Arte Laguna, Venetia Arsenale, iar in 2009 finalista in concursul international The Artists Magazine 26th Annual Art Competition. Lucrarile ei se gasesc in colectii private din Romania, Franta, Italia, Germania, Olanda, SUA, Canada.

Profesorii Academiei ICon Arts sunt valori recunoscute pe plan international si fac parte din elita artistilor ce sustin masterclass-uri in centre internationale importante: Adrian Mantu, Adrian Titieni, Andreea Banciu, Cristian Suvaiala, Cristian Radu, Dan Avramovici, Doina Rotaru, Egils Sefers, Florin Fieroiu, Godri Orban, Iris and Carsten Lenz, Jiao Shanlin, Karl Huros, Ladislau Csendes, Luiza Zan, Mario Caroli, Mircea Ardeleanu, Mircea Tiberian, Philip Cashian, Sorin Romanescu, Theo Wolters, Valentina Sandu Dediu, Vava Stefanescu.

Festivalul si Academia ICon Arts Sibiu 2010 s-a derulat sub inaltul patronaj al domnului Klaus Iohannis, primarul Municipiului Sibiu, in cadrul programului Oportunitati la tine acasa, finantat de UCIMR.

Pentru mai multe informatii, va rog sa accesati:
www.iconarts.ro
www.facebook.com!/album.php?aid=26631&id=144473598912985&ref=mf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *