Cartea insemnata din Carturesti

O carte poate fi peste masura de secretoasa si de surprinzatoare. Poate chiar sa ascunda in ea o panseluta si sa te conduca la Baile Herculane. Intr-un hotel de patru stele care mai indulceste din tristetea (re)vederii unei statiuni muribunde.

Carturestiul din Timisoara, ajutat de agentia de turism Paralela 45, vrea sa arate cum unei carti ii e la indemana (sau mai bine zis, la indefoi) sa te poarte in alte lumi. Iata cheia de contact pentru programul “Cartea insemnata”, disponibil in librariile din Mercy 7 si Iulius Mall intre 21 septembrie – 31 octombrie.

O carte din libraria de pe centru si o alta din mall vor primi un oaspete panseluta. Care va sta nemiscat pana cand cineva il va deconspira. Floarea presata va purta un insemn Carturesti, ca sa fie mai speciala si sa se deosebeasca de suratele din ierbare. Primului gasitor care “miroase” panseluta din carte, Paralela 45 ii ofera recompensa: cazare doua nopti cu mic dejun inclus, pentru doua persoane, la Hotel Ferdinand din Baile Herculane. Adica un week-end la munte, la apa limpede, la aer curat si la ceva tratament, daca se cere.

Ca sa n-avem vorbe: cartea e oricum insemnata, cu sau fara vreo panseluta in ea, si e recomandata la fel ca-n trecut in tratamentul contra prostiei si limitarii. Carturestiul nu face decat sa mai puna un semn de exclamare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *