Carti de sarbatoare pline de poveste si culoare

Miracolul sarbatorilor de altadata nu mai pluteste in aer, totul a devenit parca atat de banal si stereotip. Totul se rezuma doar la daruirea de cadouri celor dragi, la impodobitul bradului si… cam atat. Agitatie maxima, cumparaturi in graba, inghesuiala, aglomeratie; intr-un cuvant: forfota. Nici nu mai simti magia Craciunului sau al Anului Nou ca te si pomenesti deja cu Sf. Ion ca bate la usa. Cu toate acestea, inca mai putem sa readucem acea magie. Da, si foarte usor: citind o carte! Acea carte care ne transpune in lumi de poveste, pline de culoare, cu zane si printi nemuritori sau care iti aduce in suflet bucuria de a te lasa purtata departe prin puterea imaginatiei.
Uneori as vrea sa fi ramas acelasi copil firav care astepta Craciunul cu nasul lipit de fereastra… Acelasi copil care desena fulgi de zapada pe geamurile aburite. Insa timpul trece fara sa il simtim si realizam ca a mai trecut inca o zi, inca o luna, inca un an, ca a mai trecut un Craciun peste noi. Sarbatorile au alta semnificatie acum, poate nu aceeasi ca odinioara, pentru ca prioritatile s-au schimbat. Nu mai suntem aceiasi copii nevinovati si fara griji care isi asteptau cadourile sub bradut.

Alaturi de carti totul devine magic, timpul parca se opreste in loc. Si tocmai aceasta este menirea lor: sa ne faca nemuritori si sa ne ajute sa cunoastem. Sa ne arate noi si noi perspective. Sa ne invete sa ne bucuram de viata in diversitatea ei. Pentru toate acestea, Editura Mladinska a transpus in sute de mii de pagini o multitudine de titluri, pentru mamici, gospodine si copii: de la carti practice pana la nepretuitele enciclopedii – adevarate comori de informatii. Pagini colorate, care ascund sub mirosul lor de hartie proaspata si lucioasa, povesti nemuritoare, informatii nepretuite si curiozitati care ne deschid noi orizonturi de cunoastere.
In fiecare dintre aceste carti poti sa regasesti spiritul scriitorului, dar si tumultul imaginatiei lui. In fiecare carte pe care o alegi te regasesti pe tine putin cate putin. Intr-un fel sau altul ne simtim legati de carti si ne raportam la ele atunci cand intreprindem diverse actiuni. Cartile ne fac sa dam sens intamplarilor din viata noastra, mai mult sau mai putin, sau sa ne lasam cufundati in atmosfera creata, fara sa mai cautam raspunsuri.

Da si tu magie sarbatorilor, citind o carte. Si trezeste-te in fiecare dimineata cu pace in suflet si cu bucurii nesfarsite!

http://www.morethanpub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *