Carti pentru romanii din America

Agentia de presa Mondo News a initiat campania “Carti pentru romanii din America”. In cadrul acestui proiect, romanii din tara sunt invitati sa doneze carti pentru infiintarea unei biblioteci romanesti in comunitatea romaneasca din SUA.

Intr-o lume in care internetul ia locul tipariturilor, a investi in lumea cartilor nu pare o idee geniala. Dar accesul la cartile romaneasti, la atatea mii de kilometri departare de tara natala, ar putea sa insemne o punte de legatura intre romanii din America si ceea ce au lasat in urma… acel personal si inconfundabil “acasa” cu tot ce inseamna el pentru fiecare emigrant – copilarie, familie, cultura.

Multi copiii ai romanilor din America, nascuti sau veniti la varste fragede pe pamantul fagaduintei, pierd contactul cu Romania si nu mai stiu sa scrie si sa citeasca romaneste. Copii din Romania care au inceput scoala in Statele Unite, nu stiu sa scrie si sa citeasca in limba romana pentru ca nu au carti romanesti. In America, ei isi doresc sa invete istoria si geografia Romaniei dintr-o carte tiparita, si nu de pe internet.

Cine nu a avut, macar o data, nostalgia dupa-amiezilor petrecute in fosnetul de neconfundat al unor pagini de carte sau a zornaitului casei de marcat din libraria orasului in care ne-am nascut, am trait sau am invatat? Sa oferim si copiilor semenilor nostri aceasta sansa. La aceste lucruri ne-am gandit atunci cand am hotarat sa aducem carti romaneasti pe Pamantul Fagaduintei.

Din acest motiv, agentia de presa Mondo News a initiat campania “Carti pentru romanii din America”. In cadrul acestui proiect, romanii din tara sunt invitati sa doneze carti pentru infiintarea unei biblioteci romanesti in comunitatea romaneasca din SUA.

Doneaza o carte! Datorita tie, copiii romanilor din diaspora nu-si vor uita limba materna.

Detalii poti obtine la adresa redactie@mondonews.ro

Tel: 0730.084.812
office@mondonews.ro
http://www.mondonews.ro

One thought on “Carti pentru romanii din America”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *