Cartile editurii Electra, premiate

La sediul AOSR, a avut loc sesiunea anuala a decernarii premiilor AOSR pe anii 2008 si 2009. AOSR, infiintata in mai 1956, sprijina cercetarea stiintifica romaneasca si prin premierea a celor mai valoroase lucrari stiintifice. La sectiunea Stiinte tehnice, premiul “Hermann OBERTH” pe anul 2009 a fost acordat cartii publicate de Editura ELECTRA “Managementul infrastructurii critice a sistemelor energetice” de Ion N. Chiuta, Adrian Valciu si Elena Anghel.

Cartea analizeaza cu acribie importanta “infrastructurii critice”, a cercetarilor privind avariile si incidentele, sistemele de avertizare timpurie dotate cu senzori performanti, precum si principalele probleme ale infrastructurilor critice din Romania.
Autorii prezinta un studiu de caz, in care se evalueaza pagubele produse de un potential “blackout” in Romania, efectele acestuia asupra infrastructurilor si a intreruperilor in alimentarea cu energie electrica, si propun mai multe directii principale de actiune ce trebuie avute in vedere factorii responsabili.

Editura ELECTRA, fondata in 1993 si acreditata de CNCSIS din 2001, este apreciata pentru valoarea celor 300 de titluri (n 1.000 de volume) de carti tehnice si stiintifice (din domeniile: inginerie, economie, medicina, terminologie), de spiritualitate si pentru copii. De asemenea, este editor al revistelor stiintifice “EEA – Electrotehnica, Electronica, Automatica” (clasificata B+) si “Lucrarile ICPE”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *