CARTURESTI / LANSAREA CARTII ”MIC TRATAT DE PISICOLOGIE”

* CU UN PEDIGREE PARAFAT DE SERBAN FOARTA

Vineri, 9 ianuarie 2009, ora 18:00, libraria Carturesti, str. Mercy, nr. 7, Timisoara

Daca tot e ger, ce poate fi mai potrivit decat un ceai fierbinte in maini si o pisica sforaitoare in poala? Va poftim in aceasta seara la Carturesti ul de pe str. Mercy, nr. 7, la ora 18:00 (cu pisici, daca aveti), unde, sub inaltul patronaj al doctorului in pisicologie Serban Foarta, vom toarce povesti despre aceste creaturi “june, belle, ce de nimeni nu depand” care sunt pisicile.

Feline celebre, ca Pisica de Cheshire a lui Lewis Carroll, Motanul-Incaltat al lui Perrault, motanul Murr al lui Hoffmann, Mungojerrie si Rumpelteazer ai lui T. S. Eliot, pisici aristocrate ca Mybu no Otodoto, pisica de la curtea imperiala a Japoniei, dar si Japonica lui Gellu Naum, pisicile mozartiene ale lui Eric-Emmanuel Schmitt, pisici frumoase, elegante, orgolioase, motani intelepti si pisoi jucausi…

“Mic tratat de pisicologie” e un manual indispensabil iubitorilor de pisici, recomandat celor care vor sa invete sa priveasca, sa deprinda rafinamentul si gratia. Cu profesori ca Charles Baudelaire, Guillame Apollinaire, Paul Verlaine, Jorge Luis Borges, Fernando Pessoa, Max Jacob, Raymond Queneau, Virgil Mazilescu, Mircea Ivanescu, Emil Brumaru si multi altii, alesi cu atentie de Serban Foarta , care la randul lor au fost cu totii elevi la scoala de pisici, aveti sansa de a vi se parea ca incepeti sa va intelegeti pisicile.

Pisicile ce stiu a se comporta cuviincios intr-o ceainarie sunt binevenite la eveniment. Si isi pot aduce si stapanii.

*************************************************************************************************************
“Deosebirea dintre un caine si-o pisica? Cel dintai cugeta intr-astfel: «Ei ma hranesc, ma protejeaza, tin la mine. Pesemne ca sunt zei.» A doua cugeta si ea: «Ei ma hranesc, ma protejeaza, tin la mine. Pesemne ca sunt zeu. »” (Ira Lewis)
*************************************************************************************************************

http://www.carturesti.ro

2 thoughts on “CARTURESTI / LANSAREA CARTII ”MIC TRATAT DE PISICOLOGIE””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *