Carturesti merge la iarba verde

Cartea, ceaiul, muzica si dichisul ies la iarba verde timp de trei zile, intre 19-21 iunie. La editia a doua de Bega Bulevard, Carturestiul isi deschide doua corturi la malul apei, unul cultural in preajma de Flora, si un altul cu ceai, in zona gastronomica – mai precis langa scena din Parcul Rozelor. Iar cum nu ni se intampla niciodata sa mergem undeva cu mana goala, venim cu sase evenimente de smuls zambete si iscodit mintea.

Sambata seara, de la ora 18, am pregatit un concurs: “Orientare culturala la firul ierbii”. Cum se joaca? In diverse locuri dintr-un parc vom lega biletele cu intrebari. Aceste puncte vor fi insemnate pe o harta distribuita la cortul Carturesti. Timp de-o ora se cauta locurile si raspunsurile, iar primii trei care sosesc cel mai repede si cu cele mai multe raspunsuri bune la cort primesc premii de la Carturesti.
Tot sambata, 20 iunie, de la ora 13, avem un atelier de facut barcute din hartie. Si un concurs pe acelasi calapod. Construim barcute la malul apei, le decoram cu desene, le dotam cu drapele din carton si catarge din scobitori, iar apoi le lansam la apa. Cel ce construieste cea mai frumoasa barcuta primeste un premiu. La fel si cel ce realizeaza “cel mai plutitor” vas din hartie. In paralel, la Carturesti gasiti si-un atelier de origami, unde se vor plasmui tot felul de fiinte acvatice.
Oferta pentru sambata mai are doua repere: ora 15 – atelier de potrivit margele, nasturi, macaroane si orice altceva – mai pe scurt: de fantezie – un atelier cu firma: “Insira-te, margarite!” (coordonat de Marieta Barbu), iar de la ora 19 – in cortul din zona gastronomica – ceremonialul ceaiului pe Bega.
Duminica, 21 iunie, de la ora 13, la cortul cultural avem pentru cei mici o intalnire frumoasa cu teatrul de papusi – respectiv cu Eva Labadi si trupa sa Puppet Mania.
Stam de sase pe mal…

Cosmin Lungu – PR & events manager Carturesti – tel 0732003030
cosminlungu@carturesti.ro
http://www.carturesti.ro

One thought on “Carturesti merge la iarba verde”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *