Ce citesc romanii vara?

Volumul Ce-am făcut când am tăcut, scris de Andreea Esca, este cea mai citită carte în luna iulie, conform topului realizat de elefant.ro. Povestea de viață a cunoscutei vedete a atras cititorii încă de la începutul verii, atunci când scrierea a fost lansată pe piață.

Tot în luna iulie, topul cărților scrise de autori români este completat de Mihaela Rădulescu cu scrierea Cum iubesc bărbații și de volumul Ce ne spunem când nu ne vorbim semnat de Chris Simon. Conform aceluași clasament realizat de  elefant.ro, cititorii preferă și scrierile Irinei Binder, ale Simonei Tache și ale lui Adrian Teleșpan.
“În perioada vacanței se observă, într-adevăr, înclinația românilor către lecturile inspirate din viețile vedetelor, care sunt printre cele mai căutate cărți și pe  elefant.ro” spune Dan Vidrașcu, CEO elefant.ro.
Și pentru că echipamentele mobile sunt din ce în ce mai folosite pentru citit, topul e-books, în luna iulie, este format din cartea Cimitirul a lui Adrian Teleșpan, urmat de Cincizeci de umbre descătușate. Volumul III din trilogia Fifty Shades scrisă de britanica E.L. James și de O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri a binecunoscutului autor Neagu Djuvara.

Tot în iulie, conform statisticilor elefant.ro, atunci când vine vorba de autori străini, locul întâi este în continuare ocupat de Markus Zusak cu volumul Hoțul de cărți, fiind și una dintre cele mai cumpărate cărți ale acestui an. Ocupanta poziției doi este cartea Prea multă fericire scrisă de Alice Munro, iar pe locul trei se află Eric-Emmanuel Schmitt cu povestirea Oscar și Tanti Roz.
elefant.ro, magazinul online care în 2013 s-a transformat din cea mai mare librărie online într-un mall online dedicat familiei, se preocupă intens în acest an de extinderea ofertei atât prin listarea online a mai multe categorii de produse, dar și prin creșterea gamei la fiecare dintre categoriile deja existente pe site. În prezent, elefant.ro comercializează peste 100.000 de titluri de carte tipărită și eBooks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *