Concert de chitară la Cărtureşti, cu intrare liberă

Susţinut de Maxim Belciug, cel mai valoros chitarist român, concertul celebrează Ziua Preafrumoaselor, în 8 Martie

Chitaristul Maxim Belciug şi Librăriile Cărtureşti vă invită la Ziua Preafrumoaselor, duminică 08 martie, cu începere de la orele 19.00. Evenimentul va avea loc la ‘sub_cărtureşti (spaţiul pentru evenimente plăcute de la subsolul librăriei din str. Arthur Verona 13). Se va servi un concert de chitară, de suflet, dragoste şi primavară.

De la Sonatele lui Domenico Scarlatti şi Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski, până la ritmul săltat din Guajiras Cubanas sau inflexiunile pasionale ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va oferi publicului un spectacol „cu chip de curcubeu. Un curcubeu multicolor, armonizat pe placul tuturor”, întocmai ca şi recentul său CD – „Preafrumoase 2”. Cu (ne)obişnuita-i măiestrie, artistul va reînsufleţi prin muzică iubiri uitate din poveştile pentru oameni mari şi senini, într-un concert-reverenţă în faţa frumuseţii. Pentru că „frumuseţea va salva lumea”. Iar „a iubi e primavară”.

Intrarea este liberă pentru toţi cei care, în aceste timpuri de elegie financiară, doresc să găsească resurse pentru a înfrunta şi criza, mai profundă şi mai gravă, a frumosului.
_____________________________________________________________

Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitară clasică al României. A susţinut recitaluri pe mari scene din ţară şi din străinătate (Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franţa, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmând publicul exigent al sălilor dedicate muzicii clasice. Deşi de obicei îl regăsim în aerul mai rarefiat al filarmonicilor şi ateneelor din ţară sau străinătate, oferind adevărate regaluri în calitate de solist, mulţi au avut şansa de a-l auzi cântand şi în spaţii mai neconvenţionale. „Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânţi – spune Maxim Belciug – contează ce oferi cântand.”
_______________________________________________________________

Evenimentul este organizat de Librăriile Cărtureşti şi Asociaţia Culturală Kitarodia.
Parteneri media: Academia Caţavencu, 24 Fun şi Cotidianul.

Informaţii suplimentare : Asociatia Culturală Kitarodia,

www.chitara.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *