CorectBooks lansează doi autori independenţi

CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, lansează astăzi în format digital doi autori independenţi, continuând astfel seria premierelor pe piaţa cărţii din România. „Radu Mareş şi Paul Sârbu sunt doi autori de calitate care au ales să îşi publice în premieră volumele la librăria virtuală CorectBooks”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang, compania care deţine prima librărie digitală din România.
Cărţile publicate de librăria virtuală CorectBooks sunt „Când ne vom întoarce”, de Radu Mareş, şi „Nopţile Deltei”, de Paul Sârbu.
„Când ne vom întoarce” este o colecţie de cinci povestiri pline de tâlc şi de descrieri ale oamenilor, obiceiurilor şi locurilor unei părţi de Românie prea puţin timp aflată în România: Basarabia. Radu Mareş proiectează cinci părţi de istorie, până la urmă, căci poveştile sunt împănate de descrieri ale locurilor şi obiceiurilor, cunoscute autorului, el fiind din judeţul Suceava. Născut în 1941, a apucat probabil să ia contact cu refugiaţi de peste Prut, înainte de a se stabili la Cluj, în 1971.
„Nopţile Deltei” este o culegere de poezii inspirate din imortalitatea Deltei, căreia autorul îi adaugă neliniştea umană şi impredictibilitatea sentimentelor care, la Paul Sârbu, ţâşnesc natural, fără ca cititorul să se împiedice de vreo forţare de ritm sau ton. Paul Sârbu descrie viaţa într-un mod direct, complex şi simplu în acelaşi timp:
Stam într-o magazie
în care mişunau şobolani,
scriam cu un creion , pe întuneric,
fără să văd literele.
Dincolo de zid, ei îl privegheau.
Vorbeau de una, de alta, râdeau.
Aşa era obiceiul
ca „la mort să fie veselie”.
Dar eu nu voiam să-i aud!
Despre autori
De-a lungul anilor, Radu Mareş fost distins cu: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1972), Premiul pentru roman al Filialei Cluj a USR (1981), Premiul pentru proză al Filialei Cluj a USR (2002), Premiul „Octav Suluţiu” al revistei „Familia” (2002), iar în 2006, romanul Ecluza a fost desemnat, de către Filiala Cluj a USR, drept cartea anului.
Înainte de „Când ne vom întoarce”, Radu Mareş a publicat: Anna sau Pasărea Paradisului (roman – 1972), Cel iubit (proze – 1975), Caii sălbatici (roman – 1981), Pe cont propriu (1985), Anul trecut în Calabria (2002), Manual de sinucidere (eseu – 2003).
Prozatorul şi poetul Paul Sârbu este, din 1999, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, fiind premiat la Festivalul „Lucian Blaga” în 1994 (Sebes, Lancrăm), la Salonul Naţional de Carte „Ovidius” din 2002. De asemenea, el a mai primit premiul pentru proză al Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor în 2002, Premiul Asociaţiei Internaţionale a Scriitorilor şi Oamenilor de Artă Români „Liter-ArtXXI” pe anii 2002 -2003. Cărţi publicate: Poeme (1994), Poeme alese (1996), Povestiri din Delta Dunării (1997), Moartea în Deltă (povestiri – 2002), Samka (roman – 2003), Dincolo de lume (roman – 2008).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *