Cu sange rece si albastru, Ivona Boitan

Sambata, 4 octombrie de la ora 18, la libraria Carturesti din cadrul Muzeului Taranului Roman, Ivona Boitan va lansa volumul “Cu sange rece si albastru”, care va intregi colectia LIT. Invitati la acest eveniment, alaturi de autoare, sunt Catalin Maruta, Cristina Mazilu ( redactor Happy Hour)si Alina Chinie ( componenta Red Blonde – Happy Hour ).

In centrul romanului se afla un personaj feminim, a carei boala medicii o denumesc boala “Ingridianism”, dupa numele ei. Nu poate simti nimic, nu poate empatiza cu ceilalti oameni, nu se bucura si nu se intristeaza. Natura a compensat insa lipsa din planul emotional cu cea din planul artistic. Si singurele lucruri care au acces la ea sunt cele artistice, care o ajuta de altfel sa se comporte natural in situatii ce presupun emotie. Devenita avocata, intalneste un personaj cel putin la fel de straniu – Baba. Dupa ce se naste o legatura intre cele doua, ramane de vazut daca Baba isi va redobandi lucrurile mult pretuite sau/si daca va reusi sa-i trezeasca (sau mai bine spus, sa-i nasca) vreun sentiment avocatei de gheata.

Ivona Boitan s-a nascut pe 4 ianuarie 1969 in Cluj Napoca. A urmat facultatea de Regie Teatru din cadrul A.T.F. Bucuresti. In 1996 a semnat regia specatcolului Viata Conjugala de Max Aub la Teatrul National Targu-Mures, dupa care s-a despartit de teatru. De mai bine de zece ani lucreaza ca si copywritter in publicitate si televiziune. A lucrat ca scenarist la prima editie a Big Brother, a initiat rubrica Top Rusinica, pe care a si scris-o in primul sezon. In prezent este scenarist la emisiunea Happy Hour de la ProTv. Este divortata si are doi copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *