Duhovnicul inchisorilor, de Spiridon Savatie Bastovoi

Libraria Sophia si Editura Cathisma va invita miercuri, 28 ianuarie, ora 17.00 la lansarea volumului “Duhovnicul inchisorilor” de arhimandritul Spiridon – Marturiile pline de invataminte ale unui preot monah care a spovedit 25.000 de detinuti din inchisorile tariste. Cartea va fi prezentata de ieromonahul Savatie Bastovoi. Libraria Sophia este situata in Bucuresti, pe strada Bibescu Voda, la numarul 24.

“Cartea arhimandritului Spiridon, prea putin cunoscuta acasa [in Rusia], este in schimb un best seller pentru occidentali, inregistrind editii in limbile franceza, engleza, germana […].
Veti gasi aici descrieri induiosatoare ale unei copilarii cautatoare de Dumnezeu si ale vietii taranilor pelerini rusi, dar si marturii socante despre crime si pacate sau despre virtuti ascunse ale celor mai diversi oameni: de la odiosi criminali in serie, hoti de biserici, patroane de bordel, tradatori de razboi, intelectuali arestati in urma deconspirarii spovedaniei de catre duhovnic, sectanti, rascolnici, mahomedani, buddhisti si inchinatori la idoli, pina la oameni nevinovati care au luat crimele altora asupra lor dintr un altruism dus pina la sfintenie”. (Ieromonah Savatie Bastovoi)

Editura Cathisma a fost fondata in anul 2006, pina in prezent avind un numar de 17 titluri, in tiraje impresionante, majoritatea bucurindu-se de mai multe reeditari. “A iubi inseamna a ierta” de Savatie Bastovoi, a avut trei editii intr-un an si a fost declarata cartea lunii (in ianuarie 2007) fiind inclusa in catalogul Diverta, intr-un top stabilit in functie de vinzari. 0 alta carte evidentiata, “0rtodoxia pentru postmodernisti”, apartinind aceluiasi autor, a obtinut Premiul pentru Eseu al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pe anul literar 2007. In 2008 doua volume, romanul “Nebunul” si, respectiv, “Cind pietrele vorbesc” (eseu), semnate Savatie Bastovoi au obtinut premiul Salonului International de Carte de la Chisinau oferit de Consiliul Europei.

Cartile Editurii Cathisma apar in conditii grafice excelente si au parte de difuzare centralizata in toata tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *