Editura Nemira a obtinut Trofeul Gaudeamus, acordat prin Votul Publicului, la Targul Gaudeamus de la Mamaia

Evenimentul, organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune, s-a desfasurat in incinta unui pavilion expozitional mobil, amplasat pe faleza din fata postului Radio Vacanta, in perioada 20-24 august 2009.

In topul celor mai bine vandute carti sau colectii Nemira s-au situat:

1. Seria de autor Rodica Ojog-Brasoveanu, colectia Suspans
Aceasta serie s-a imbogatit de curand cu volumele „Cianura pentru un suras“, „Buna seara, Melania!“ si „Intalnire la Elysee“ in format de buzunar, pentru a intregi seria format de buzunar dedicata Rodicai Ojog-Brasoveanu – cea mai importanta scriitoare de romane politiste din Romania.

2. Seria Dune, de Frank Herbert, colectia Nautilus SF
Primul dintr-o serie de sase romane, „Dune“ al lui Frank Herbert a devenit, de la publicarea sa in 1965, un punct de referinta al literaturii science-fiction, cunoscand un succes imediat si imens: cel mai bun roman de fictiune, cea mai bine vanduta lucrare science-fiction. A castigat premiile Nebula, in 1965, si Hugo, in 1966. Cartea a fost de doua ori ecranizata: prima oara in 1984 de catre David Lynch, a doua oara in 2000 de catre John Harrison.

3. Seria Avalon, de Marion Zimmer Bradley, colectia Nautilus SF
Marion Zimmer Bradley (1930–1999) a fost o prolifica autoare de romane fantasy, dintre care cele mai celebre fac parte din seriile „Avalon“ (6 romane) si „Darkover“ (peste 30 de romane). „Ceturile Avalonului“, romanul care i-a adus celebritatea, este repovestirea legendei despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde, privita din punctul de vedere al lui Morgan si Guinevere.

4. Istoria secreta a lumii, de Jonathan Black, in afara colectiilor
De la perspectiva ezoterica asupra evolutiei speciilor pana la radacinile oculte ale stiintei, de la secretele Potopului la motivatiile ezoterice ale politicii externe americane, aceasta istorie demonstreaza ca aspectele fundamentale ale existentei umane pot fi percepute dintr-un unghi cu totul diferit de cel obisnuit.
„Istoria secreta a lumii“ sugereaza ca, folosind tehnici secrete, oameni ca Leonardo da Vinci, Isaac Newton sau George Washington au reusit sa intre intr-o astfel de stare alterata de constiinta si au putut accesa un nivel de cunoastere supranatural.

5. Colectia Totul despre (homeopatie, aromaterapie, cristale, feng-shui).
O incantatoare colectie de enciclopedii splendid ilustrate, care ofera cheia tuturor misterelor si ne ghideaza pasii in viata de zi cu zi, fie ca suntem interesati de proprietatile practice si simbolice ale cristalelor, de puterile terapeutice ale plantelor si remediile homeopate, de binefacerile uleiurilor esentiale sau de stravechea arta feng shui.

Multumim cititorilor nostri pentru ca au ales cartile Nemira si in vacanta!

Infiintata in 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din Romania, care si-a pastrat renumele in industria cartii prin rafinament si prin valoarea autorilor publicati. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Biblioteca de politica, Biblioteca de istorie, Biblioteca de psihologie etc.
In prezent Grupul Editorial Nemira reuneste 4 edituri: Nemira, Nemi, Nemira Junior si Manga Otaku.

Veronica Stancu
Director de Marketing&PR
Tel.: 0730 715 935
www.nemira.ro; www.nemira.ro/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *