Gaudeamus Cluj: targ de carte

Miercuri, 13 aprilie 2011, la ora 12.00, s-a deschis oficial cea de a XII-a editie a Targului de carte Gaudeamus Cluj, eveniment initiat si organizat de Radio Romania prin echipa Gaudeamus, in parteneriat cu studioul teritorial Radio Cluj. Alaturi de gazdele evenimentului, domnul Florin Zaharescu, directorul Radio Cluj si de domnul Vladimir Epstein, director executiv al Targului Gaudeamus, in cadrul ceremoniei de deschidere au luat cuvantul: domnul Florin Stamatian, prefectul judetului Cluj, doamna Irina Petras, presedinte al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania si doamna Ruxandra Cesereanu, presedinte de onoare al acestei editii a Targului. Punctul comun al alocutiunilor de deschidere l-a constituit rolul Targului de carte ca sustinator al culturii scrise si al pietei de carte in contextul actual marcat de criza in plan economic, cu repercusiuni si asupra industriei cartii din Romania.

Deschiderea oficiala a editiei a fost urmata de lansari si prezentari de carte in standurile editurilor, de intalniri cu scriitori si critici literari clujeni.

Conform estimarilor noastre, prima zi a Targului a inregistrat un numar de 3.800 de vizitatori, un public dinamic, interesat atat de achizitia de carte, cat si de evenimentele Targului si de contactul direct cu viata literara.

Fiind Targul cu numarul 62 al Programului Lectura, Caravana Gaudeamus Cluj are loc de miercuri, 13 aprilie, pana duminica, 17 aprilie 2011, in cadrul unui pavilion expozitional amplasat in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

Prima zi a Targului a dat startul campaniei de donatie de carte initiata in cadrul proiectului “Cartile se intorc acasa”, proiect initiat si realizat in parteneriat cu Fundatia “Noi Citim”: vizitatorii sunt indemnati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din Transilvania.

Premiile Targului Gaudeamus Cluj vor fi decernate duminica, 17 aprilie 2011, ora 12.00, astfel: Trofeele Gaudeamus si Cea mai ravnita carte a Targului (premii acordate expozantilor prezenti la Targ prin Votul Publicului); Trofeul Presei pe sectiunile publicatii, radio, TV; Premiul Educatia, acordat de Radio Romania uneia dintre institutiile de invatamant prezente la Targ. Cea mai frumoasa cititoare a Targului Gaudeamus va fi recompensata cu Premiul Miss Lectura, care consta intr-un set de produse cosmetice oferite de Oriflame. Tombola Gaudeamus, derulata pe intreg parcursul Targului, premiaza vizitatorii iubitori de carte: castigatorul Tombolei va primi in dar un pachet de carti.

Mai multe detalii pe pagina web: www.Gaudeamus.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *