Gaudeamus – tirg de carte: 18 – 22 noiembrie

Cea de a XVII-a ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, manifestare cu o tradiţie începută în 1994, iniţiată şi organizată de Societatea Română de Radiodifuziune, ca parte din Programul LECTURA, va avea loc începând de joi, 18 noiembrie până luni, 22 noiembrie 2010, în Pavilionul Central Romexpo.

Începând cu acest an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare. În 2010, Invitatul de Onoare este Belgia – Wallonie Bruxelles, opţiune bazată pe afinităţile culturale comune şi pe oportunităţile de cooperare şi schimburi profesionale pe piaţa cărţii, între cele două ţări. Momentul marchează şi Preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie-decembrie 2010.
Preşedintele de Onoare al Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2010 este domnul Jaques Dubois, filolog belgian cu o solidă reputaţie internaţională, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precădere în sfera romanului poliţist şi a operei lui Georges Simenon.

În premieră în acest an, ultima zi a târgului va fi dedicată în primul rând profesioniştilor, rămânând deschisă şi publicului larg. Astfel, vă invităm ca, în cadrul programului de evenimente pe care îl veţi propune, să programaţi manifestările cu caracter profesional în ziua de luni, 22 noiembrie. Pentru promovarea acestor evenimente, organizatorii vor expedia circa 800 de invitaţii către biblioteci şi difuzori de carte din întreaga ţară.
Ca şi anul trecut, Târgul Internaţional GAUDEAMUS a înscris Bucureştiul în proiectul continental Zilele Cărţii Europene. Temele preferate în 2010: „Cinematografia, de la carte la marele ecran”, „Basmul – pentru mici şi mari” şi „Europa gurmandă” (continuată).

Ediţia 2010 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură se va desfăşura de joi 18 noiembrie, până luni, 22 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

Complexul Expoziţional Romexpo este situat pe Bulevardul Mărăşti nr. 65 – 67 (Piaţa Presei Libere) iar accesul publicului în complex se face astfel:
– intrarea A, cu acces din Piaţa Presei Libere, doar pietonal
– intrarările B şi C (pietonal şi auto), cu acces din Bulevardul Expoziţiei
Accesul auto pentru vizitatori, în parcările Romexpo, se face pe bază de bilet în valoare de 3 lei/oră.
::Program de vizitare:
– joi, 18 noiembrie: 16.00 – 21.00
– vineri, 19 noiembrie – duminică, 21 noiembrie: 10.00 – 20.00
– luni, 22 noiembrie: 10.00 – 16.00
::Acces în incintă. Facilităţi
Accesul general al vizitatorilor în incinta târgului va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 4 lei, şi a abonamentelor (valabile pentru întreaga perioadă a târgului, în valoare de 10 lei), care constituie totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS.
Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimaţie de membru/serviciu, talon de pensie)

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS (tel./fax: 021 319 05 22; tel. 021 312 22 40; e-mail: gaudeamus@srr.ro).

One thought on “Gaudeamus – tirg de carte: 18 – 22 noiembrie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *