Himera credintei in Dumnezeu, de Richard Dawkins

„Imaginati-va o lume lipsita de religie. Fara atentate sinucigase, fara 11 septembrie sau 7 iulie, fara cruciade si vanatori de vrajitoare, comploturi, razboaie si separatisti, fara razboaie israeliano-palestiniene, masacre intre sarbi, croati si musulmani, persecutii ale evreilor sau atacuri nord-irlandeze.

Fara acei teleevanghelisti cu costume stralucitoare si coafuri bufante, care le spun oamenilor despre banii lor ca  «Dumnezeu vrea sa dati, pana la suferinta». Fara talibani care sa arunce in aer statui antice, fara executii publice ale celor care profereaza blasfemii si fara femei biciuite pentru crima de a-si fi aratat fata… O lume toleranta si rationala, care sa ia in calcul si posibilitatea ca Dumnezeu nu exista — sub nicio forma si pentru nicio religie“. (Richard Dawkins)
Lucrarea lui Dawkins a fost recent subiectul uneia din emisiunile Parte de carte (realizate de Cristi Tabara la Pro TV), precum si al conferintei „Universul are oare un sens? Dialogul contemporan dintre stiinta si religie” sustinute de acad. Basarab Nicolescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *