Lansare de carte „Fata din Brooklyn”, de Giullaume MUSSO

Joi, 11 mai, începând cu ora 19:00, în ceainăria Cărturești Verona are loc lansarea celui mai nou roman semnat de Guillaume Musso, FATA DIN BROOKLYN. „Romancierul preferat al Franței”, conform Le Figaro, ne surprinde cu un thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit.

 

Te aștepți la orice. Crezi că ți-ai imaginat totul. Dar nu te-ai gândit niciodată la ce va urma… Trei invitați de excepție ne vor ghida pas cu pas pe firul unei anchete complicate și periculoase. Vom discuta despre psihologia criminalului în serie, despre psihologia victimei, despre dispariții misterioase, despre limitele și provocările demersului scriitoricesc, dar și despre pasiunea publicului pentru astfel de povești șocante.
Invitați:
Tatiana Ernuțeanu, specialistă în comunicare și jurnalistă
Dan Antonescu, specialist criminolog, fost şef al Serviciului Omoruri, prezentatorul emisiunii „Anchetele comisarului Antonescu” de la TVR
Ilie Marinescu, psiholog și poet
Partenerii Editurii ALL pentru această „lansare de carte cu suspans” sunt Institutul Francez din București, librăria Cărturești Verona și revista Marie Claire.
Bestseller international, „Fata din Brooklyn”, de Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), este un thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit.
Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, dar Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. Înnebunit, Raphaël îl roagă pe prietenul său Marc, fost polițist, să îl ajute să o găsească. Pornind într-o cursă contra cronometru, cei doi descoperă în casa Annei 400 000 de euro și două cărți de identitate false. Cine este, de fapt, Anna Becker? O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului.
„Insuportabil suspans! Aveți grijă, odată ce deschideți cartea, n-o veți mai lăsa din mână până nu veți afla cine este cu adevărat această fată din Brooklyn. Se anunță multe nopți albe.“ – Metronews
„Un roman cu un ritm amețitor. Musso tulbură și fascinează din nou.“ – Le Parisien
Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Romanele lui au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 de milioane de exemplare.
S-a născut la Antibes în 1974 și a studiat științe economice. Mama lui, bibliotecară, i-a cultivat gustul pentru literatură, hrănindu-l cu „Proust la biberon“. La 19 ani, Musso a plecat în Statele Unite ale Americii și s-a îndrăgostit de New York. S-a întors în Franţa plin de idei pentru romanele sale. La 24 de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea ca ea să se sfârşească pe neaşteptate. A scris apoi într-un suflet 80 de pagini dintr-un roman pe care editorii l-au primit cu laude și încurajări. Et Après, publicat în 2004, s-a vândut într-un milion de exemplare în Franța, a fost tradus în 23 de limbi și a ajuns pe peliculă cu John Malkovich și Evangeline Lilly în rolurile principale. Au urmat alte 12 romane de succes, dintre care două au fost adaptate pentru marele ecran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *