Litera creeaza evenimente editoriale prin carti in format fizic si ebook-uri

Anul 2012 aduce pentru Litera un nou mod de a intelege cartea – pe langa cartile in format fizic, Litera acorda o importanta foarte mare si Ebook-urilor.
Pana in prezent, am publicat un numar de 120 de carti in format electronic, urmand ca anul acesta sa crestem simtitor numarul aparitiilor electronice, fiecare noua carte care va imbogati oferta Litera fiind disponibila si in format electoronic. Printre titlurile aparute pana in prezent, amintim carti premiate si recunoscute international precum Aproape casatoriti de Jane Costello, Se numea Sarah si Vieti secrete de Tatiana de Rosnay, Profetiile Maya de Gerarld Benedict sau Tony & Susan de Austin Wright.

Punem un pariu cu noi insine si cu fiecare dintre cititorii nostri si mizam pe faptul ca o carte buna este apreciata atat in format fizic, cat si in format electronic. In egala masura, mizam pe pretul mai accesibil, pe compatibilitatea cu numeroase dispozitive portabile pentu citit si pe usurinta de a citi oriunde si fara efort cartea preferata.

“Astazi o pondere de 20% din cifra de afaceri a marilor edituri internationale vine din vanzarile din mediul digital. Nu mai vorbim de teste, de incercari, ci de o piata legitima si importanta pentru orice publisher. Vom investi mult in digitalizare si carti ilustrate, atat pentru copii, cat si pentru adulti – pentru posesorii de iPad si iPhone. Raspunsurile deja numeroase ale cititorilor nostri confirma ebook-urile ca o traiectorie sigura de viitor, iar faptul ca Litera este unul dintre promotorii acestei “miscari” nu poate decat sa ma bucure si sa ma motiveze.”, spune Dan Vidrascu, directorul general Litera.

Despre Editura Litera
Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi.
Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.

www.litera.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *