Maestrul si Margareta, Mihail Bulgakov

Serialul in zece episoade (Rusia, 2005), ecranizare a romanului „Maestrul si Margareta” de Mihail Bulgakov, aparut recent la Editura Humanitas Fiction intr-o noua traducere de Ion Covaci, va fi difuzat incepand de astazi, luni, 28 ianuarie, ora 23.00, pe TVR Cultural. Actuala editie a romanului contine o postfata de Ion Vartic.

„Maestrul si Margareta” este romanul iubirii, disperarii si nevoii de mantuire, una dintre cele mai mari carti ale secolului XX

Ce poate salva o lume in care raul produs metodic de om nu mai lasa loc nici unui strop de speranta? Bineinteles, nimic din aceasta lume paralizata. Si atunci e nevoie de ceva din afara. Diavolul ia chipul iluzionistului Woland si se amuza sa puna pe jar Moscova, orasul unde Maestrul si Margareta incearca sa-si traiasca iubirea. Departe in timp si spatiu, Pontius Pilat il judeca pe Isus. Cele doua planuri se intalnesc intr-o poveste a suferintei si sacrificiului si, abia astfel, ceea ce nu poate fi rostit in viata de la Moscova se spune in cer. Romanul da impresia irezistibila ca a fost scris dintr-o suflare, antrenandu-si cititorul in iuresul intamplarilor din Moscova anilor ’30.

„O capodopera paradoxala, in care stralucirea este obtinuta din combinarea umorului negru si a magiei negre!” (Publishers Weekly)

EDITURA HUMANITAS FICTION
Piata Presei Libere 1, corp C, etaj 1, sector 1, Bucuresti

Catalina George – PR Executive Editura Humanitas Fiction
www.humanitas.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *