Nemira: lansare de carte in prezenta autorului- Noi, ceilalti, Stephane Audeguy

Editura Nemira va invita miercuri, 25 noiembrie 2009, ora 15:00 la evenimentul de lansare al cartii NOI, CEILALTI, de Stephane Audeguy, in prezenta autorului.
Lansarea, care va avea loc la standul Ambasadei Frantei, va fi sustinuta de Stephane Audeguy si Ana Antonescu, coordonatorul colectiei Babel.

NOI, CEILALTI – un roman despre ceea ce este strain, despre necunoscut. Un roman in care turismul este ucis pentru a face loc unei priviri directe, dezgolite de interesul documentar sau de infrumusetarile reclamelor, asupra unei lumi pe care tanarul fotograf Pierre, venit sa-si recupereze tatal decedat, are privilegiul de a o descoperi.

„Un roman superb, oniric, in culorile aprinse ale Kenyei, o poveste de dragoste, o oda inchinata vietii… Pentru cei care iubesc romanele lui Haruki Murakami, dar nu numai…“
Fnac.com

„Roman initiatic, fantastic, Noi, ceilalti este ca un poem de mare intindere ale carui canturi ne vrajesc asemeni Eneidelor. Cuvintele lui Audeguy sunt obsedante, convoaca mortii printr-o alchimie stranie, ne poarta printr-un periplu cosmic unde totul se schimba si totul ramane la fel.“
Fabienne Pascaud, Telerama

„Pierre n-a fost niciodata de neinlocuit, dar incepe sa-si faca un nume in domeniul lui. A muncit cu nadejde timp de aproape zece ani ca sa obtina acest rezultat. De cateva luni, si-a dat seama de semnificatia valorii profesionale atat de greu dobandite.
Ca are un talent deosebit este indiscutabil. In fond, nimeni nu priveste cu adevarat munca sa. Faimoasele asteptari ale publicului, ale sacrosanctului cititor mediu, ale eternului abonat-tip la o revista ilustrata, ipoteticul cititor ale carui maini sunt invocate in orice imprejurare de directorii redactiilor pe care le frecventeaza, toate aceste fiinte superioare presupuse a poseda, cu privire la identitatea vizuala a mediului sau de informare preferat, vederi de o extraordinara sofisticare, tot acest ghiveci comercial nu-i mai ascunde realitatea: fotograful trebuie sa-l satisfaca pe cel care e fotografiat, daca este foarte puternic, in rest trebuie sa placa responsabililor cu machetarea ziarelor, sa seduca secretarele de redactie si sa nu atraga prea multi curieri furibunzi..“
Stephane Audeguy – Noi, ceilalti

Despre autor
STEPHANE AUDEGUY s-a nascut in Tours, Franta, in 1964. A studiat la Universitatea din Paris literatura franceza, engleza si americana si a fost lector la Universitatea Charlottensville din Virginia, Statele Unite. Din 1999, preda istoria artelor si a cinematografiei la un liceu din departamentul Hauts-de-Seine, Paris. Primul sau roman, „Teoria norilor“ (Editura Nemira, 2006), a fost onorat in 2005 cu Grand Prix du Style, Grand Prix du Livre des Dirigeants si Prix Maurice Genevoix (Academia Franceza). Pentru al doilea sau roman, „Fratele lui Rousseau“ (Editura Nemira, 2007), i-a fost decernat Prix des Deux-Magots, in 2007. A mai scris de asemenea o monografie despre monstri, „Les monstres : Si loin et si proches“ (2007) si a participat la volumul colectiv „Des nouvelles de La Fontaine“ (2007).
Editura Nemira a mai publicat : „Mic elogiu al blandetii“ (2008) si „In memoriam“ (2009).

Nemira, placerea lecturii.

www.nemira.ro; www.nemira.ro/blog

One thought on “Nemira: lansare de carte in prezenta autorului- Noi, ceilalti, Stephane Audeguy”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *