Nora Iuga – Hai sa furam pepeni

In 2007, Nora Iuga a primit Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie fur Sprache und Dichtung, o recompensa care se acorda tuturor celor care contribuie la raspindirea culturii germane in lume. In perioada 15 mai 2009-15 mai 2010, autoarea va beneficia de cea mai importanta bursa oferita de statul german unui scriitor strain: Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).

Romanul Norei Iuga este un du-te-vino captivant intre dezbaterea din jurul fetitei de 11 ani, insarcinata in luna a sasea si intimplari autobiografice.

Sint astfel narate intimplari savuroase ori cutremuratoare, pretext al unor reflectii uneori amare, alteori apologetice, memorialistica intilnindu-se in mod fericit cu fictiunea.

De aceeasi autoare la Polirom: Sapunul lui Leopold Bloom (editia a II-a, 2007; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania), Sexagenara si tinarul (editia a II-a, 2004; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania). La Cartea Romaneasca a aparut: Fetita cu o mie de riduri (2005; Premiul revistei Cuvintul).

Ego-grafii
Editie cartonata
216 p.    32.95 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *