O istorie a fantasmelor la Poeticile Cotidianului

Joi, 9 aprilie 2009, ora 18.00, in Club A – Poeticile Cotidianului va invita la O istorie a fantasmelor cu DOINA RUSTI si invitatii ei. Tot ceea ce ne place sau ceea ce, fara sa ne placa, ne trezim ca ne inchipuim, capata un gen special de realitate…
Fie ca este vorba despre lucruri care mai intai au fost inchipuire si apoi sunt povestite ca realitate sau despre intamplari care au devenit fictiune, cartile Doinei Rusti descopera acest du-te vino continuu intre mitologie si realitate.

Cea mai recenta carte semnata de Doina Rusti este Lizoanca la 11 ani, Editura TREI. Povestea Lizonacai fictionalizeaza cazul real al unei fetite de 11 ani, despre care ziarele au scris ca a umplut satul de sifilis.

La Poeticile Cotidianului, alaturi de Doina Rusti, vor veni Magda Marculescu, directorul editorial al editurii TREI si criticii literari Mihai Iovanel, Bianca Burtza Cernat si Paul Cernat pentru a discuta despre cel mai recent roman al autoarei, dar si despre cartile lansate de aceasta pana acum (“Fantoma din moara”, Polirom, 2008; “Zogru”, Polirom, 2006; “Omuletul Rosu”, Vremea, 2004) .

In cadrul aceluiasi eveniment, regizorii Lucian Sora si Cristian Panaitescu vor aduce imagini filmate in timpul documentarii pentru cazul fetitei prezentat in roman si o serie de fotografii care vor infatisa copii din mediul rural contemporan.

O intalnire prezentata si mediata de Razvan Tupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *