Orange Prize for Fiction isi anunta finalistele

Luna viitoare va avea loc decernarea Orange Prize for Fiction in cadru unei ceremonii gazduite de Royal Festival Hall din Londra.

Aflați mai mult despre cartile si scriitoarele nominalizate pe www.Books-Express.ro

Orange Prize for Fiction a ajuns anul acesta la cea de-a 16-a editie si se acorda exclusiv scriitoarelor, indiferent de nationalitate.

Intrucat nu mai este mult timp pana la eveniment au fost anuntate finalistele editei 2011, care sunt urmatoarele: Emma Donoghue, Aminatta Forna, Emma Henderson, Nicole Krauss, Tea Obreht si Katleen Winter.

Legat de alegerea acestora sefa juriului, Bettany Hughes, a declarat ca a fost nevoie de dezbateri de ore intregi pentru a analiza cartile in ceea ce priveste originalitatea si calitatea. De asemenea, aceasta a precizat ca romanele ce au ramas in finala sunt pur si simplu uimitoare si demonstreaza ca femeia se impune din ce in ce mai bine in lumea scriiturii. In plus, ceea ce este special la editia de anul acesta este ca subiectele romanelor alese pentru finala sunt foarte diverse.

Avand in vedere ca este un eveniment unic si extrem de important pentru literatura de fictiune, in perioada urmatoare va vom prezenta pe blogul www.Books-Express.ro scurte biografii ale finalistelor și fragmente din carților lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *