PORCUL de Andrew Cowan acum la Editura LEDA

„O poveste despre maturizare — pe cât de stranie, pe atât de surprinzătoare în originalitatea ei — amintind de celebra De veghe în lanul de secară.” – New York Times

Roman distins cu

BETTY TRASK AWARD 1993
AUTHORS\’ CLUB FIRST NOVEL AWARD 1994
SUNDAY TIMES YOUNG WRITER OF THE YEAR AWARD 1994
SCOTTISH ARTS COUNCIL BOOK AWARD 1994
ARTS COUNCIL WRITERS’ AWARD 1994
RUTH HADDEN MEMORIAL AWARD 1994

Când bunica îi moare, iar bunicul este trimis la un cămin de bătrâni, Danny, un adolescent de cincisprezece ani, se hotărăşte să aibă grijă de porcul şi de casa acestora rămasă în paragină.
La periferia unui oraş industrial, pierdut undeva prin Anglia, Danny şi Surinder, prietena lui din India, creează un paradis fragil în mijlocul lumii sufocante din jur, populate de vecini rasişti şi familii nepăsătoare. Pentru o vară, ei îşi găsesc aici refugiul, departe de precaritatea unui viitor nesigur.

„O meditaţie subtilă, dulce-amăruie, despre traumele, momentele minunate şi absurdităţile adolescenţei.” – Independent on Sunday
„Scrisă cu hotărâre, concizie şi forţă — romanul unui scriitor autentic.” – Time Out
„Minunat povestită… Cowan scrie cu o simplitate amăgitoare.” – The Times

Traducere din limba engleză de Ruxandra Ana
Preţ: 39,90 lei
Format: 13×20 cm; 272 pagini

ANDREW COWAN s-a născut în oraşul Corby din comitatul Northamptonshire, Marea Britanie, şi a studiat la University of East Anglia. Porcul (1994), romanul său de debut, a fost primit cu entuziasm de critici, fiind distins cu nenumărate premii prestigioase: Betty Trask Award, Authors’ Club First Novel Award, Sunday Times Young Writer of the Year Award, Ruth Hadden Memorial Award, Scottish Arts Council Book Award şi Arts Council Writers’ Award. Cowan mai este autorul romanelor: Common Ground (1996), Crustaceans (2000) şi What I Know (2005).
Este, de asemenea, director al masterului de creative writing de la University of East Anglia şi ţine frecvent cursuri la Arvon Foundation. În prezent, trăieşte în Norwich, alături de scriitoarea Lynne Bryan şi fiica lor, Rose.

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *