Prima antologie de teatru romanesc contemporan in limba poloneza

Antologia Sase minute de teatru romanesc cuprinde sase tineri autori si a aparut la Cracovia, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin programul “Publishing Romania”.

Sub titlul Sase minute de teatru romanesc, a aparut de curand, in seria “Teatru modern” a Editurii Panga Pank din Cracovia, prima antologie de teatru romanesc contemporan in limba poloneza.

Cartea, publicata cu sprijinul Institutului Cultural Roman prin programul “Publishing Romania”, cuprinde sase piese dintre cele jucate ale unor cunoscuti tineri autori dramatici: Saviana Stanescu, Numaratoarea inversa, Mihai Ignat, Crize, Gianina Carbunariu, mady.baby.edu, Alina Nelega, Kamikadze, Nicoleta Esinencu, A(II)Rh+, Peca Stefan, Bucharest Calling. Fiecare piesa este precedata de o nota bio-bibliografica a autorului.

Antologia se deschide cu o introducere semnata de criticul de teatru Iulia Popovici, care a contribuit si la selectia textelor si la redactarea notelor bio-bibliografice. Toate piesele sunt traduse de Joanna Korna-Warwas, unul dintre cei mai activi traducatori de limba romana din Polonia, fost bursier al Programului ICR pentru traducatori.

Editura Panga Pank din Cracovia este specializata in literatura dramatica. Seria intitulata “Teatru modern”, realizata in colaborare cu Catedra de Dramaturgie a Universitatii Jagiellone, gazduieste curent antologii de teatru contemporan, dar si carti de autor sau studii de critica si teorie teatrala.

Antologie va fi lansata in a doua jumatate a lunii ianuarie in Varsovia, Cracovia si Wrocaw intr-o serie de evenimente dedicate teatrului romanesc, realizate de catre ICR-Varsovia si Editura Panga Pang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *