Sam Bourne, Ultimul testament

Sam Bourne este autorul romanului Omoriti-i pe cei Drepti!, „cel mai bun thriller din ultimii ani” (The Times).
Descris drept „romanul care va detrona Codul lui Da Vinci”, Omoriti-i pe cei Drepti! este o combinatie irezistibila de roman politist si thriller ezoteric. Aceeasi „reteta” de succes este aplicata si in cel de-al doilea roman semnat Sam Bourne, Ultimul testament (2007). Acesta ofera o rezolvare ingenioasa pentru conflictul israeliano-palestinian, care pare sa nu poata fi solutionat nici macar cu ajutorul organizatiilor internationale. Trimisa in Israel in calitate de negociator neoficial din partea Statelor Unite, Maggie Costello, protagonista romanului, incepe sa investigheze o serie de sinucideri suspecte ce au loc chiar in ajunul semnarii acordului de pace dintre cele doua tabere, cea a politicianului israelian Shimon Guttman si cea a arheologului palestinian Ahmed Nour.

Indiciile codificate si uneori obscure lasate de Guttman o ajuta sa gaseasca tablita de lut ce contine testamentul lui Avraam, furata din Muzeul National din Bagdad si descoperita intimplator intr-un magazin de antichitati. Disputat de ambele tabere, care incearca sa-l distruga de teama ca se va pronunta in favoarea uneia din ele, testamentul vechi de 4 000 de ani, al carui text nu e dezvaluit decit in ultimele pagini, trezeste curiozitatea cititorilor si ii tine in tensiune pina la final.

„O lectura obligatorie pentru toti iubitorii de thrillere. Romanul acesta contine toate ingredientele unui bestseller.” (Daily Express)

„Un roman care stimuleaza imaginatia cititorului, cu o poveste captivanta si o actiune alerta – o lectura pe care nu trebuie sa o ratati.” (The Guardian)

Sam Bourne este pseudonimul lui Jonathan Saul Freedland (n. 1967), corespondentul pe probleme de politica al ziarului britanic The Guardian. Absolvent de Oxford, Freedland a colaborat de-a lungul timpului la Washington Post si la BBC Radio 4. A fost declarat editorialistul anului 2002, in cadrul premiilor What the Papers Say; de asemenea, in 1999 i s-a decernat W. Somerset Maugham Award pentru eseu. Pe linga Omoriti-i pe cei Drepti!, semnat Sam Bourne, Freedland a mai publicat doua volume de proza non-fictionala, foarte bine primite de presa din lumea intreaga.

Sam Bourne, Ultimul testament, Thriller, Pret: 34.95 lei

Traducere din limba engleza de Bogdan Boureanu
520 pagini

One thought on “Sam Bourne, Ultimul testament”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *