Scriitorul Chae Strathie invitat special la București

Scriitorul scoțian Chae Strathie, autorul cărții „The Loon in the Moon”, este invitatul special al Fundației Acorns pentru seria de evenimente organizate cu ocazia “Zilei Mondiale a Cărții”. Autorul va susține miercuri, 7 martie 2012, în cadrul librăriei Cărturești Verona, pentru publicul din România, o lectură publică a cărții sale.

Scriitorul Chae Strathie invitat special la București

 

 Fundația Acorns organizează în perioada 1 – 7 martie 2012 o serie de evenimente speciale, dedicate bucuriei de a citi: copii și părinți, deopotrivă, sunt invitați să-l cunoască personal pe Chae Strathie, invitat pentru prima dată în România. Cartea sa „The Loon in the Moon”,  a fost inclusă în in acest an in Top 5 cărți pentru copii (între 3 și 5 ani), în cadrul suplimentului  „Daily Record’s Big Read”.

Prin acest eveniment, Fundația Acorns continuă să încurajeze shimbul multicultural și să accentueze importanța lecturii în dezvoltarea intelectuală și creativă a copilului, de la vârste fragede.

Evenimentul este deschis tuturor celor ce doresc să descopere universul fascinant al lui Loom, personajul principal al cărții lui Strathie, lectura urmând a se desfășura miercuri, 7 martie 2012, începând cu          ora 16:00, în cadrul Librăriei Cărturești Verona (Strada Arthur Verona nr. 13-15, București).

“Întâlnirea cu Chae Strathie este una specială pentru noi, cei de la Fundația Acorns: celebrăm împreună bucuria de a citi și continuăm, totodată, proiectul 023 Early Education, o inițiativă de susținere a educației timpurii. Universul lecturii nu este condiționat de vârstă, însă este esențial în primii ani de viață. În această direcție se îndreaptă acțiunile noastre de această dată: facilitarea accesului la lectură și promovarea importanței  ei de la cele mai fragede vârste. Cu susținerea invitatului nostru, vom organiza în această perioadă și o licitație de carte în vederea colectării de fonduri pentru achiziționarea de cărți pentru dotarea creșelor de stat din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei. “ a declarat Valentina Secară, Director General Fundația Acorns.

 

Despre Acorns British Style Nursery

Fundatia Acorns ofera educatie si ingrijire copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani dupa metoda si programa britanica care are ca punct central individul si capacitalile sale. In acest sens, copiilor le este oferit un spatiu sigur, fericit si stimulator in care pot invata. Acorns ofera un serviciu exclusiv in limba engleza. Fundatia Acorns este membru al British Association for Early Childhood Education si al Learning Through Landscapes si afiliata International British School of Bucharest si Council of British International Schools.

Citeste mai mult: Scriitorul Chae Strathie invitat special la București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *