Shakespeare School Essay Competition

Cea de-a treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition” a luat sfârşit. Succesul acesteia se reflectă în numărul foarte mare de participanţi, înregistrându-se 5100 de eseuri în limba engleză de la elevi din peste 350 de localităţi. Competiţia a fost organizată pentru 2 grupe de vârstă: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. În urma participării, elevii au putut intra în cursă pentru o tabără de vară gratuită în Marea Britanie la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College în valoare de aproximativ 1400 lire fiecare.

Shakespeare School Essay CompetitionShakespeare School Essay Competition

Suntem copleşiţi de amploarea şi popularitatea pe care a căpătat-o acest concurs şi chiar mai mult, ne-a bucurat să aflăm că vestea competiţiei a depăşit chiar şi graniţele ţării! Avem câţiva participanţi români în prezent rezidenţi în Trieste (Italia), Atena (Grecia), Chişinău sau chiar în Zug (Elveţia)

Adriana Alionte

 

Biletul de intrare în cursă a fost reprezentat de un eseu în limba engleză, iar temele propuse au fost adecvate fiecărei categorii în parte. Elevii de gimnaziu au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la 4 imagini sugestive, iar cei mari au avut de scris despre rolul şi importanţa voluntariatului, concursul desfăşurându-se sub egida Anului European al Voluntariatului.

“Suntem copleşiţi de amploarea şi popularitatea pe care a căpătat-o acest concurs şi chiar mai mult, ne-a bucurat să aflăm că vestea competiţiei a depăşit chiar şi graniţele ţării! Avem câţiva participanţi români în prezent rezidenţi în Trieste (Italia), Atena (Grecia), Chişinău sau chiar în Zug (Elveţia)” a spus Adriana Alionte, Director al Shakespeare School.

Potrivit acesteia, faţă de ediţia din 2010, când au fost trimise 3100 de eseuri din 230 de localităţi, anul acesta s-a înregistrat o creştere de peste 60% a numărului de participanţi.

Selecţia eseurilor se va realiza în mai multe runde de către o comisie de jurizare alcătuită din 14 profesori de limba engleză. Cei 20 de finalişti pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă în parte (11-14, respectiv 15-19 ani) se vor anunţa până la data de 20 mai pe blog-ul Shakespeare School. Selecţia finală se va realiza prin interviurile din 28-29 mai, desfăşurate la Shakespeare School în Bucureşti.

Valul de entuziasm de la toţi participanţii ne insuflă energia de care vom avea nevoie în următoarea perioadă pentru a evalua eseurile primite. Mulţumim tuturor participanţilor pentru că au dovedit că sunt fani adevăraţi ai limbii engleze şi au avut curajul să-şi împărtăşească ideile creative cu noi, dar mulţumiri speciale dorim să le acordăm şi profesorilor care i-au îndrumat! În acest sens, toţi participanţii vor primi diplome de participare, iar profesorii de limba engleză care au trimis minim 10 participanţi la concursul de eseuri vor primi un certificat de merit” a declarat Adriana Alionte, Director al Shakespeare School.

Organizatorul concursului “Shakespeare School Essay Competition”, mulţumeşte partenerilor Mirunettte International Education, Fischer International şi Cărtureşti, dar şi British Council pentru sprijin. De asemenea, Shakespeare School mulţumeşte partenerilor media: TVR, Kiss FM, Fundaţia Dinu Patriciu, Teen Press, Asociaţia Young Iniţiative, Mediafax, Presa în Blugi, România Pozitivă, 24fun, calificativ.ro, clopoţel.ro, studenţie.ro, blogul amdoar18ani.ro, Agentiadecarte.ro pentru popularizarea concursului. Nu în ultimul rând, mulţumeşte agenţiei Cohn and Jansen, tipografiei Simaco Advertising şi companiei Puma România pentru susţinerea acordată.

Toate detaliile se regăsesc pe pagina oficială a competiţiei: www.shakespeare-school.ro/concurs.

 

Despre SC SHAKESPEARE EDUCATIONAL SRL

SHAKESPEARE SCHOOL este un centru de învăţare a limbii engleze fondat în 2002 ce organizează cursuri de engleză pentru copii şi tineri între 5-25 ani. Are două sedii în Bucureşti, ambele situate în sectorul 2 cu o capacitate totală de aproximativ 1000 de cursanţi.
Printre serviciile furnizate se regăsesc:
– cursuri de engleză generală pentru copii (preşcolari între 5 şi 7 ani şi elevi clasele primare)
– cursuri pregătitoare pentru examene: examenele Cambridge YLE-cls. V, KET- cls.VI, PET- cls.VII, FCE- VIII-IX, CAE-elevi de liceu, examenele Trinity pentru elevii claselor a VII-a, examene de admitere la clase intensive sau bilingve de limba engleză, testul IELTS pentru elevi de liceu şi studenţi
– club de conversaţie cu profesori vorbitori nativi (adresat elevilor claselor III-VIII)
– consiliere educativă pentru admiterea la universităţi britanice prin programul Destination UK
– cursuri intensive de vara în Bucureşti, adresându-se celor între 5 şi 25 ani
– şcoli de vară de perfecţionare a limbii engleze, în locaţii din Marea Britanie (Oxford, Cambridge, Londra, Canterbury) sau din SUA, adresându-se celor cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *