Strălucirea lunii, adierea vântului – a treia parte din Legendele clanului Otori

Strălucirea lunii, adierea vântului – bestseller internaţional publicat cu mare succes în peste 36 de ţări. Evocare cuceritoare şi obsedantă a unui loc şi a unei perioade mitice, cea de a treia carte a Legendelor clanului Otori ne poartă încă o dată în Japonia medievală creată de Lian Hearn, un tărâm cu ritualuri şi coduri riguroase, cu o frumuseţe sălbatică şi aparenţe înşelătoare.
Otori Takeo şi Shirakawa Kaede sunt acum soţ şi soţie, şi mai hotărâţi ca niciodată să-ţi consolideze domeniile. Totuşi, căsătoria lor pripită îl înfurie pe Arai Daiich şi aduce o insultă gravă seniorului Fujiwara.
Cartea urmăreşte destinul celor doi tineri care luptă să le fie recunoscute drepturile dobândite prin naştere şi să aducă liniştea între graniţele ţării. Pentru aceasta, Takeo trebuie să ducă la îndeplinire profeţia sfintei, care sună astfel: Pământurile tale se vor întinde de la mare la mare, dar pacea va veni cu preţul vărsării de sânge. Cinci bătălii îţi vor aduce pacea, patru de câştigat şi una de pierdut…

Tulburătoare continuare a volumelor Să nu trezeşti podeaua-privighetoare şi Sub cerul liber, având drept pernă iarba, strălucirea lunii, adierea vântului ne dezvăluie complexitatea legăturilor existente, încă de la naştere, între personajele romanului, oferindu-ne posibilitatea de a arunca o privire şi dincolo de Cele Trei Ţări, într-o perioadă în care influenţe exterioare încep să se infiltreze în acest ţinut izolat.

„O captivantă saga fantasy cu reale calităţi literare.” – The Age

„Scrisă cu un tuşeu delicat ca o briză de vară.” – The Australian Women’s Weekly

„În pofida localizării ei cvasinipone, povestea prezintă multe elemente medievale europene, printre care o sabie specială ce aminteşte de Excalibur a lui Arthur şi o tânără frumoasă răpită de un nobil sadic a cărui dragoste a dispreţuit-o. … O veritabilă epopee, cu personaje numeroase, plină de elemente mitice care amintesc atât de Shōgun, cât şi de Războiul stelelor. ” – New York Times

Traducere din limba engleză de Lidia Grădinaru
ISBN: 978-973-102-262-8
Format: 15 x 23 cm; 352 pagini
Cartonat + supracopertă
Preţ: 49,90 lei
Adult fantasy

Din ciclul Legendele clanului Otori de Lian Hearn au mai apărut:

Cartea întâi – Să nu trezeşti podeaua-privighetoare

Să nu trezeşti podeaua-privighetoare este o poveste plină de forţă, o operă de ficţiune de mare originalitate, scrisă cu suflu epic şi o fantezie sclipitoare. Lumea mitică a clanului Otori este de neuitat.

Traducere din limba engleză de Lidia Grădinaru
ISBN: 973-102-209-3
Format: 15 x 23 cm; 288 pagini
Cartonat + supracopertă
Preţ: 49,90 lei

Cartea a doua – Sub cerul liber, având drept pernă iarba

Sub cerul liber, având drept pernă iarba — mult aşteptata continuare a volumului Să nu trezeşti podeaua-privighetoare — ne transportă pe tărâmul unei Japonii medievale legendare, într-o captivantă poveste a confruntărilor dintre clanuri rivale, a loialităţilor împărţite şi iubirilor pătimaşe, ţesută pe fundalul unui peisaj tulburător.

Traducere din limba engleză de Lidia Grădinaru
ISBN: 973-102-231-4
Format: 15 x 23 cm; 304 pagini
Cartonat + supracopertă
Preţ: 49,90 lei

Lian Hearn (pseudonimul literar al lui Gillian Rubinstein) s-a născut în 1942 în Anglia. A studiat limbile moderne la Universitatea Oxford şi a lucrat ca redactor şi critic de film la Londra, înainte de a se stabili în Australia în 1973. Este autoarea a opt piese de teatru, numeroase povestiri, articole şi peste treizeci de cărţi, multe dintre ele pentru copii. Interesul de o viaţă pentru spaţiul nipon a determinat-o să studieze limba japoneză, să întreprindă mai multe călătorii în Japonia şi a culminat cu scrierea ciclului de romane fantasy Legendele clanului Otori, publicat cu mare succes în 36 de ţări. Strălucirea lunii, adierea vântului este al treilea volum al acestui ciclu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *