Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoca jazzului

Povestirea ce da, partial, titlul acestui volum a fost ecranizata in 2008, in regia lui David Fincher (Fight Club, Se7en, Zodiac), cu Brad Pitt si Cate Blanchett in rolurile principale. Volumul de fata cuprinde o selectie de povestiri celebre, incepind cu „Strania poveste a lui Benjamin Button”, a carei ecra nizare, distinsa cu trei premii Oscar, trei premii BAFTA si obtinind cinci nominalizari la Globul de Aur, a fost lansata recent in Romania.

„Viata nu are altceva bun de oferit in afara tineretii, iar in cazul celor in virsta, dragostea pentru tineretea celorlalti.” (F. Scott Fitzgerald)

„In povestirile lui Fitzgerald gasim viziunea sa romantica exprimata in cea mai directa forma: realizarile nu se ridica niciodata la inaltimea idealurilor, momentele de extaz nu reusesc sa impiedice curgerea inexorabila a timpului, iar intensitatea trairii nu face din sentimente un bun cistigat o data pentru totdeauna.” (The New York Times Book Review)

„O carte amuzanta, interesanta si perfect echilibrata. Fiecare povestire e slefuita ca un diamant…” (The New York Times)

Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoca jazzului

AUTOR: Francis Scott Fitzgerald

COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM.Clasicii modernitatii

PRET:

24.95 RON

DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala

ISBN: 978-973-46-1368-7

ANUL APARITIEI: 2009

NUMAR PAGINI: 296

FORMAT: 106×180

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *