Targul de Carte Librex Iasi

In perioada 19 – 23 mai 2010 Editura Lumen va participa, la fel ca in fiecare an, la Targul National de Carte Librex. Cititorii si vizitatorii nostri sunt asteptati sa paseasca pragul spre lumea minunata a cartilor, o lume plina de culoare, frumusete si noutate. Cu ocazia participarii la acest eveniment national Editura Lumen va pune la dispozitia publicului larg volume accesibile pentru toti doritorii de carte stiintifica si de cultura. In acest an, standul Editurii Lumen va prezenta in principal volumele ce au fost finantate gratie Adminsitratiei Fondului Cultural National la finele anului 2009. Va reamintim ca in editia 2009 a concursului de proiecte editoriale, AFCN a creditat Editura Lumen acceptand sa sutina financiar toate cele 15 volume propuse.
Astfel cititorii nostri vor fi intampinati atat cu publicatii stiintifice, cat si cu carte de poezie sau literatura. Amintim in continuare titlurile care au primit finantare din partea AFCN si care va asteapta sa le aflati tainele ascunse in spatele paginilor:
Antonio Sandu – Dimensiuni etice ale comunicarii in postmodernitate
Antonio Sandu – Orientari metodologice privind dezvoltarea comunitatilor etnoculturale
Simona Ponea – O lume diferita, o lume la fel. Integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati locomotorii
Corneliu Dragomir – O socioantropologie a dezastrelor naturale
Madalina Virginia Antonescu – Institutiile Uniunii Europene in perioada Post Nisa
Tomita Ciulei – Mic tratat de gnoseologie
Daniel Cojanu – Ipostaze ale simbolului in lumea traditionala
Tudor Radu Popescu – Salvarea bisericilor de orice rit din Romania sub ocupatia militara Sovietica
Constantin Marin – Isihasmul in Manastirile spatiului mioritic romanesc
Geo Vasile – De veghe in lanul de proza
Aurica Stan – Exilul ca trauma / Trauma ca exil in opera lui Norman Manea
Alina Sandra – Teatrul nocturn. Captarea viselor
Horia Hulban – Povesti pentru copii care nu mai sunt copii si pentru adulti care mai sunt copii
Antonio Sandu – Atlas ezoteric de adorat femeia
Radu Vasile Chialda – Tonomatul cu vise
De asemenea vor fi disponibile volumele „Cladiri de Patrimoniu din Municipiul Iasi”, autori Antonio Sandu, Anamaria Boboc si Irina Morariu si „Iasul in literatura”, autori Antonio Sandu si Anamaria Boboc, volume ce se bucura de o larga apreciere pe piata de carte ieseana.
Editura Lumen va invita sa luati parte la cele doua lansari de carte ce se vor realiza cu prilejul Targului National de Carte Librex, Iasi. Prima lansare va fi a volumului „Seminarii apreciative” ce va avea loc in data de 20 mai, orele 14:00. Volumul „Seminarii apreciative” insumeaza eforturile sustinute ale studentilor din cadrul programului masteral Supervizare si Planificare Sociala, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, eforturi care cu ajutorul Domnului Lector Dr. Antonio Sandu s-au materializat in cadrul acestei publicatii. Moderatorul acestui eveniment va fi Domnul Director al Editurii Lumen Antonio Sandu, iar prezentarea volumului va fi realizata de Domnul Conf. Univ. Dr. Stefan Cojocaru, coordonator al programului masteral si totodata Presedinte al Asociatiei Romane de Supervizare din Domeniul Social, fiind primul care a introdus studiul metodelor apreciative in Romania. Alaturi de Editura Lumen, organizatori ai acestui eveniment sunt de asemenea Asociatia Lumen, Asociatia Romana de Supervizare in Domeniul Social si Programul Masteral „Supervizare si Planificare Social” din cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi.
In data de 23 mai, la orele 11:30 Editura Lumen invita iubitorii de literatura, indeosebi, sa participe la lansarea volumului „Panze de catarsis” al autoarei Florentina Musat. Volumul prezinta un buchet de trairi, sentimente, emotii care incearca sa capete un sens prin cuvinte rostite, scrise. Declaratia autoarei „gandim si scriem in cuvinte, desenam si cantam in cuvinte, radem si plangem prin ele, intru ele, sau din cauza lor, caci si faptele tot prin ele se petrec….” o consideram o reala invitatie la acest eveniment.
In cadrul participarii la acest Targ de carte Editura Lumen vrea sa transmita publicului un mesaj de alarma cu privire la viitorul culturii, educatiei si stiintei romanesti. Acest mesaj va fi lansat prin intermediul actiunii „Dai cat vrei pe o carte!” care se va desfasura pe toata durata targului. In mod concret, studentii care vor vizita standul Editurii Lumen vor fi invitati sa ia orice carte dintre cele expuse dand pe ea pretul pe care si-l pot permite. In momentul in care Romania este intr-o criza profunda, atat financiara, cat si de sistem, care induce angoasa, frica si deznadejde consideram ca intoarcerea la valorile cartii, ale educatiei de calitate, ale marii culturi reprezinta sansa pentru viitorul tarii noastre. A ramane impasibili la faptul ca studentii nu-si permit sa-si cumpere macar o carte din bursa (in cazul in care aceasta mai exista), ca in loc sa-si puna problema obtinerii unui loc de munca, se intereseaza tot mai mult de posibilitatea emigrarii, ceea ce in scurt timp va distruge intelectualitatea romaneasca, deja profund afectata de 20 de ani de subfinantare a cercetarii si culturii, inseamna a fi partasi cu voie sau fara voie la mutilarea societatii romanesti.
Editura Lumen in urma experientei proprii de peste 10 ani de promovare a excelentei in cercetare si cultura, mai ales in randul tinerilor creatori si intelectuali, priveste cu profunda ingrijorare transformarea sloganului „Noi muncim, noi nu gandim”, cu care in anii 90 erau apelati intelectualii in timpul mineriadelor, intr-o constrangatoare realitate a intregii culturi romanesti, care este supusa unei „mineriade simbolice” prin promovarea non-valorii si manelizarea spatiului public romanesc.
„Dai cat vrei pe o carte!” se doreste a fi un simbol al aruncarii culturii scrise in derizoriu, gratie proceselor continue si complementare de indepartare de valori, generata de lipsa de oportunitati pe care tinerii o resimt vis-a-vis de sistemul educational si de cercetare. Promovarea imposturii si a falselor modele, a carierismului politic sau profesional sunt alaturi de prezenta criza economica puternice piedici in dezvoltarea reala a resursei umane romanesti. Ca atare, Editura Lumen a decis sa invite studentii sa „dea cat vor pe o carte” facand astfel un pas in reapropierea de cultura si de educatie, sfidand in aceasta maniera alarmantele si mereu crescatoarele procente ale reducerilor salariale, disponibilizarilor, reducerea burselor etc.

Editura Lumen va asteapta la standul propriu din cadrul Targul National de Carte Lumen in perioada 19 – 23 mai si va invita cu placere la toate activitatile ce le va desfasura.

Simona Ponea – Manager PR
Dr. Antonio Sandu – Directorul Editurii Lumen

www.edituralumen.ro

Editura Lumen este recunoscuta ca editura stiintifica de catre CNCSIS.
Editura Lumen are o retea nationala de distributie fiind prezenta in librarii din judetele: Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Caras Severin, Dolj, Iasi, Sibiu, Timisoara, in Depozite de carte, si Agentii de difuzare a cartii precum si prin principalele librarii virtuale existente. Aparitii ale Editurii Lumen sunt disponibile in principalele Biblioteci din tara, incluiv Bibliotecile Central Universitare, precum si toate Bibliotecle judetene.
Editura Lumen realizeaza cataloage ale tuturor aparitiilor sale editoriale pe care le transmite difuzorilor de carte si bibliotecilor promovand astfel cartile publicate si autorii acestora.
Editura noastra are de asemenea onoarea de a fi prezenta cu stand propriu la diverse targuri si expozitii de carte.
Informatii suplimentare: www.Edituralumen.ro, www.edituralumen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *