Vellant lanseaza o carte cu 186 de coautori

Un proiect pornit din curiozitatea Editurii Vellant cu privire la practicile de lectura ale cititorilor sai, Cartea insemnata a strans in jurul sau mai multi prieteni ai editurii, care au devenit, pret de o pagina, ilustratori, redactori, traducatori pe scurt, coautori ai unei carti-surpriza. Acum, Vellant le da tuturor intalnire pe 25 februarie, in mansarda Carturesti Verona, la lansarea cartii insemnate, alaturi de traducatoarea Liliana Plesa Iacob, hispanistul Andrei Ionescu, scriitorul Marius ChivuCristina Diaconescu, director de creatie la Mercury360, si directorul Editurii Vellat,Dan Plesa.

Pe scurt, povestea Cartii insemnate de la Vellant este urmatoarea: 186 de cititori, prieteni si colaboratori Vellant au primit cate o pagina dintr-o carte-surpriza de 186 de pagini, care urmeaza sa fie lansata in 2010. Fiecare cititor a fost rugat sa personalizeze pagina primita dupa bunul plac: desenand-o, corectand-o, comentand-o, lasand o pata de cerneala sau o urma de cafea. La final, Vellant a strans paginile insemnate de cititori si a pregatit o editie limitata a cartii-surpriza ilustrate, care poarta semnaturile lor.

Cele doua editii ale cartii (cea clasica si cea insemnata) vor fi lansate joi, 25 februarie in mansarda Librariei Carturesti Verona, la lansare fiind invitati toti cei 186 de coautori ai cartii, care vor avea ocazia sa afle care este titlul volumului la care au colaborat si cine este autorul sau (autor care a intrat in joc, insemnand una dintre pagini). Printre semnatarii paginilor se numara Alexandru Andries, Ada Milea, Alexandrina Hristov, Ciubi (Pisica Patrata), Marius Chivu, Costi Rogozanu, Dumitru Gorzo, Matei Branea sauMarius Constantinescu. Cei care au ratat ocazia de a insemna o pagina a cartii-surpriza vor gasi in editia limitata o pagina lasata libera doar pentru ei.

Distribuirea paginilor s-a desfasurat online, pe pagina de Facebook a Editurii Vellant, facand din Cartea insemnata un produs handmade al comunitatii de prieteni Vellant reunite in mediul online. Proiectul a dezvaluit atat potentialul creativ al cititorilor, cat si diversele reactii produse la intalnirea cu textul, a deschis un dialog efervescent intre cititori si editura si a creat numeroase asteptari cu privire la cartea care urmeaza sa fie lansata. Vellant le multumeste tuturor celor care au intrat in joc si s-au lasat inspirati de lectura propusa.

Proiectul Vellant se bucura de ajutorul insemnat al agentiei de publicitate Mercury360.

Editura Vellant
Ocolului 20, sector 2, cod 020624, Bucuresti
tel: (004) 021 211 77 56
fax: (004) 021 211 77 41
oana@vellant.ro
http://www.vellant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *