Virgil Magureanu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu „De la REGIMUL COMUNIST la REGIMUL ILIESCU”

Grupul Editorial RAO lanseaza cartea „De la REGIMUL COMUNIST la REGIMUL ILIESCU – Virgil Magureanu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu”, miercuri, 10 decembrie 2008, orele 14,00, la Libraria „Mihail Sadoveanu” din Bucuresti.

Libraria „Mihail Sadoveanu” din Bucuresti gazduieste miercuri, 10 decembrie, orele 14,00, lansarea cartii „De la REGIMUL COMUNIST la REGIMUL ILIESCU – Virgil Magureanu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu”, Editura RAO.
Printre cei care vor fi alaturi de autori se numara: Georgeta Dimisianu, Maestrul Dinu Sararu, Prof. univ. dr. Ilie Badescu. Grupul Editorial RAO propune o carte-dialog incendiara, care face lumina asupra anilor decisivi ai istoriei recente.

Prezentare

Editura RAO va propune o carte-dialog intre istoricul Alex. Mihai Stoenescu – unul dintre cei mai avizati analisti ai perioadei recente din istoria Romaniei – si profesorul Virgil Magureanu, sef al SRI in anii imediat urmatori Revolutiei din 1989, unul dintre martorii de nepretuit pentru epoca postdecembrista.
Volumul este extrem de valoros pentru istorici, dar si incitant pentru cititorul obisnuit, care afla despre implicarea straina in evenimentele din decembrie, despre esenta luptei pentru putere in primele luni ale anului 1990 si despre modul in care a continuat sa actioneze Securitatea, desi, oficial, era “moarta”.
Marturiile cele mai interesante par a fi cele legate de culisele mineriadelor, de reactiile liderilor si cele legate de rolul pe care il joaca in politica orgoliul personal si caracterul oamenilor. Cu aceasta ocazie, citim si o analiza avizata a cauzelor caderii Guvernului Roman.
Virgil Magureanu dezvaluie lucruri esentiale despre istoria recenta a Romaniei, despre primii doi ani de libertate anarhica in care statul prabusit, lipsit de un serviciu secret care sa-l protejeze, incearca sa-si recladeasca primele institutii democratice.
“Am incercat sa schitez cateva raspunsuri referitoare la evenimente cruciale intamplate in Romania, incepand cu neuitatul an 1989. […] Nu pot decat sa sper ca aceasta comunicare cu un om de un astfel de calibru se afla abia la inceput si ca vor urma inca multe dialoguri fertile pe problemele Romaniei de astazi.” (Virgil Magureanu, Cuvant-inainte)

Caracteristici

Titlu: “De la regimul comunist la regimul Iliescu. Virgil Magureanu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu”
Domeniu: istorie/stiinte politice
Format: Biblioteca RAO
Nr pag. : 325
ISBN: 9789731038629
Pret : 35,99 RON
Web: www.raobooks.com, www.rao.ro

Organizator: Grupul Editorial RAO
Parteneri: Libraria „Mihail Sadoveanu”, Bucuresti
Parteneri media: Radio Romania, Radio Romania Cultural, Ziarul de Duminica, Curierul National, Azi, City FM, Revista Arcad@, Radio Lynx, Studentie.ro, ArtLine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *