Volum colectiv – Prima mea betie, la editura Art

Volumul colectiv “Prima mea betie” inaugureaza colectia “Prima data” a editurii Art, care isi propune sa documenteze experientele personale pe care unii dintre cei mai vizibili scriitori, traducatori, regizori, jurnalisti, arhitecti, artisti si filosofi romani le-au avut in diverse situatii. “Prima data” inseamna o serie de antologii dedicate premierelor la persoana intai – numerosi autori romani, fiecare cu formari si preocupari foarte diferite, isi povestesc, pentru inceput, primele intalniri cu efectele etilice, primele simptome ale emotiei venite la pachet cu prima pereche de blugi sau cele dintai dezamagiri amoroase, se arata in comunicatul editurii Art. Cele zece titluri ale colectiei vor desena, prin episoade autobiografice in stare pura sau trecute prin filtrul fictiunii, harta “primei dati”.
Volumul care deschide aceasta serie porneste pe urmele calatoriilor pe care 19 autori le-au facut avand ca vehicule, dupa caz, sticle de vodca sau pahare cu whisky, doze concentrate de tuica fiarta sau potiuni pe baza de absint, “bleu ca cerul, dar toxic ca infernul”.
Antologia “Prima mea betie”, a carei lansare va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 18.00, la Clubul taranului Roman din Capitala, este coordonata de germanistul si poetul Gabriel H. Decuble. Povestile sunt scrise de Constantin Acosmei, Silviu Dancu, Gabriel H. Decuble, serban Foarta, Bogdan Ghiu, Mugur Grosu, Florin Iaru, Augustin Ioan, V. Leac, Mitos Micleusanu, Matei Plesu, Johnny Raducanu, Robert serban, Iulian Tanase, Mihail Vakulovski, Radu Vancu, Constantin Vica si Daniel Vighi.
Pentru aparitiile viitoare din seria “Prima data”, Editura Art va pregati cititorilor marturii despre cum si-au lasat amprenta asupra memoriei primul fum, prima calatorie in strainatate, prima descoperire a corpului, prima fotografie, urmand ca titlurile sa fie anuntate pe parcurs. Volumul care va inchide aceasta serie se va intitula “Prima data. Pur si simplu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *