“Magie si nebunie”, cea mai cuprinzatoare biografie a lui Michael Jackson

Saptamana Financiara si Editura Litera va daruiesc, pe 17 august, un bestseller exploziv: „Michael Jackson – Magie si nebunie”, cea mai cuprinzatoare biografie a megastarului, care include si doua capitole scrise dupa moartea acestuia.

Remarcabila, obiectiva, documentata atent si scrisa impecabil, cartea jurnalistului J.Randy Taraborelli – considerat „autoritatea suprema” in ceea ce priveste biografia lui Michael Jackson– ofera dezvaluiri surprinzatoare din culisele scandalurilor care au marcat viata si cariera artistului. 

„Nu a mai existat cineva ca Michael si, cu siguranta, nimeni nu va putea sa-i ia vreodata locul. Da, a avut demonii lui. Ca noi toti, a avut defectele lui. Mai ales ultimii cincisprezece ani din viata lui au fost foarte dificili. Însa sper ca si-a gasit pacea. Eu nu mi-am gasit-o, însa. Ce putin nu acum. Si, în sufletul meu, stiu ca lucrurile nu vor mai fi niciodata la fel…fara Michael”, marturiseste autorul.

„Michael Jackson – Magie si nebunie” este o carte scrisa in timp, aparand in patru editii succesive, imbunatatite si completate, in perioada 1991-2004. Editia actuala a fost completata dupa moartea lui Michael Jackson, dupa un tur al faimoasei proprietati Neverland. Taraborrelli a fost unul dintre putinii jurnalisti admisi la Neverland si in timpul vietii lui Michael. De altfel, in cei peste 30 de ani in care a urmarit viata si cariera lui Michael, Taraborrelli s-a apropiat foarte mult de cel supranumit „Regele muzicii pop” si de familia acestuia. Incepand cu 1978, jurnalistul a scris sute de articole si a realizat nenumarate interviuri in exclusivitate cu Michael sau cu apropiatii sai, a fost in studio la momentul inregistrarii albumului „Thriller” dar si in primavara lui 2005, cand acesta a aparut in fata tribunalului din Santa Monica.

„Joseph (tatal lui Jackson n.n.) il bate pe Michael”, „Michael se muta cu Diana (Ross n.n.)”, „Prima piesa solo”, „De ce cred oamenii ca sunt homosexual”, „We are the world” „Prima operatie la nas si…alte libertati”, „Camera hiperbarica”, „Ultimul acuzator al lui Michael” sunt doar cateva dintre titlurile capitolelor cartii, care incearca sa explice, fara sa judece, deciziile si actiunile artistului. „Ca jurnalist si cronicar dedicat vietii lui Michael, trebuia cumva sa inteleg ce se intampla, sa adun piesele din acest puzzle si sa vad cum se potriveau cu acel Michael pe care il stiam”, afirma Taraborrelli.

Autorul propune tuturor cititorilor, fani sau nu ai lui Michael Jackson, o tema de gandire tulburatoare: „Daca toata viata vi s-ar fi desfasurat sub o supraveghere dura si necrutatoare, ingreunata pesta masura de un tata abuziv, cum ati fi fost? (…) si daca ati avea o bogatie de neimaginat, care sa va dea puterea sa depasiti cele mai adanci nesigurante si dorinta, prin toate mijloacele, indiferent cat de extreme ar fi?”

J. Randy Taraborrelli, reporter la The Times, Paris Match, The Daily Mail, este autorul a noua carti, printre care biografii appreciate ale unor vedete precum Grace Kelly, Diana Ross, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Madonna, Cher.
8

www.sfin.ro

One thought on ““Magie si nebunie”, cea mai cuprinzatoare biografie a lui Michael Jackson”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *