Top 10 autori români în 2013

Top 10 autori români 2013 – cei mai cumparati autori romani pe elefant.ro. Radu Beligan, Lucian Boia si Neagu Djuvara ocupa primele trei pozitii in topul autorilor romani cu cele mai multe carti vandute in 2013. Actorul si regizorul Radu Beligan, cu a sa carte autobiografica “Intre acte”, a reusit sa se claseze pe primul loc si in topul celor mai bine vandute volume ale unui autor roman. 

top10

 

Clasamentul celor mai cititi autori romani este completat de Dan Puric, Andrei Plesu, Tudor Chirila, Sega, Nicolae Steinhardt, Mihaela Bilic si Dan Lungu.

“2013 a fost un an in care am remarcat preferinta tot mai multor cititori pentru autorii romani. Daca in clasamentul general e mai putin sesizabil, in topul cartilor digitale descarcate de pe elefant.ro cel putin jumatate dintre primele 10 cele mai vandute eBooks sunt titluri scrise de autori romani. 2014 se anunta un an cu multe lansari de carte romaneasca, atat non-fictiune, cat si fictiune sau memorialistica, astfel incat ii invitam pe toti pasionatii de lectura sa viziteze regulat elefant.ro pentru a fi la curent cu noutatile literare la cele mai accesibile preturi”, spune Adrian Dinu, COO la elefant.ro.

Vanzarile totale de carte romaneasca in 2014 s-au majorat cu 114% fata de 2012, in categoria eBooks evolutia fiind insa mai spectaculoasa, cresterile cifrandu-se la 166%.

Printre cele mai bine vandute carti scrise de autori romani fac parte titlurile “Exercitii de echilibru” (Tudor Chirila), “De ce e Romania altfel” (Lucian Boia), “Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste” (Andrei Plesu), “Namaste” (Sega), “Ce ne spunem cand nu ne vorbim” (Chris Simion), “O scurta istorie ilustrata a romanilor” (Neagu Djuvara), “Fii demn!” (Dan Puric) si “Fluturi” (Irina Binder).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *