Grigore Lese isi lanseaza o carte la Gaudeamus

In cadrului editiei din acest an a targului de carte Gaudeamus de la Romexpo, Grigore Lese lanseaza volumul Acum stiu cine sunt, o carte de amintiri si cugetari personale. Aceasta lansare face parte dintr-un proiect amplu desfasurat sub patronajul editurii Humanitas ce-l are ca protagonist pe Grigore Lese, proiect care va culmina cu spectacolul de Craciun de la Ateneul Roman, pe 26 decembrie.image description

Acum stiu cine sunt este o colectie emotionanta de “insemnari si aduceri aminte”, dupa cum insusi Grigore Lese isi descrie lucrarea. Departe de a se identifica cu spiritul incarcat, aglomerat si greoi ce domina capitala, Grigore asterne pe hartie ganduri si sentimente care-l aduc cat mai aproape de lumea sufletului sau: „Vreau sa urc pe muncei, sa simt mirosul de faneata coapta. Sa ma linistesc si sa-mi adun gandurile. Mi-e dor sa ascult vantul, sa ascult cum freamata padurea. Sa ascult linistea noptii. Aici oamenii nu umbla noaptea, ca huhurezii. Nu-s ceasurile bune. In orase oamenii umbla intre ceasuri…Cand sunt in Bucuresti, cant in gand si-mi imaginez lumea mea de-acasa, de demult. Adeseori, cand traficul e bara la bara si totul pare zadarnic, iau fluierul din geanta. Cunosc semafoarele din drumurile mele de zi cu zi, stiu cand am timp de o hore si cand de un joc, zic in fluier pana cand se amesteca verdele cu rosul, pana cand claxonul din spatele meu spinteca aerul, pana cand li se amesteca glasurile precum starile mele. Ma izolez in cantec si asa reusesc sa ma regasesc. Functioneaza. E ca o calatorie in timp intr-o lume mai buna, mai frumoasa, mai adevarata.“ (Grigore Lese)

Volumul Acum stiu cine sunt va fi lansat sambata, 23 noiembrie, la Gaudeamus unde, incepand cu ora 12:30, artistul va fi prezent la standul editurii pentru discutii si autografe. Despre lucrarea sa va vorbi Lidia Bodea, Director General al editurii Humanitas.

Acest moment va fi succedat de o alta lansare a lucrarii, pe 6 decembrie, la ora 19:00, de aceasta data in cadrul librariei Humanitas de la Cismigiu, urmand ca pe 26 decembrie, Grigore Lese sa poata fi urmarit in cadrul unui eveniment special ce va oferi spectatorilor, in a doua zi de Craciun, un recital impresionant de colinde si cantece de sarbatoare. Sustinut de Volksbank, concertul va avea loc la Ateneul Roman, biletele fiind disponibile pe www.myticket.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si la casa de bilete a Salii Palatului, la mai multe categorii de prêt, in functie de distanta fata de scena: 65, 85, 100, 135, 175, 250 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *