Top 10 cărți apărute în 2019

Top 10 cărți apărute în 2019 – clasament realizat de librăria online Elefant. Nu știți ce cărți merită să luați în vacanță? Aflați aici cele mai apreciate și cumpărate cărți apărute în acest an.

În clasamentul autorilor străini conduce thriller-ul anului 2019, Pacienta tăcută, de Alex Michaelides, titlul fiind urmat de Fiica Ceasornicarului, best-seller al autoarei australiene Kate Morton. Povestea de groază Bird Box: Orbește a lui Josh Malerman prinde topul celor mai populare 3 titluri scrise de autori străini și publicate în acest an.

Povestea romantică dintre celebrul artist Pablo Picasso și Eva Gouel, descrisă atât de bine de către autoarea Anne Girard în cartea Madame Picasso este și ea în topul preferințelor cititorilor.

Tot printre primele titluri din 2019 preferate de cititorii români se află și best-sellerul Serotonină al autorului francez Michel Houellebecq, o carte mult așteptată la nivel global și care, deși apărută în ianuarie, a fost comercializată în Franța în peste jumătate de milion de exemplare în numai trei luni.

Alte prezențe notabile în top sunt Istoria albinelor, de Maja Lunde și Foc și sânge de George R.R. Martin, autorul celebrei serii Urzeala Tronurilor.

În topul autorilor români, cel mai vândut titlu apărut în 2019 este romanul Până la sfârșit al Irinei Binder. Urmează îndeaproape ficțiunile Semn că te am, de Ioana Chicet-Macoveiciuc și Portocalele Verzi, de Vitali Cipileaga. XANAX, colecția de povestioare a jurnalistului Liviu Iancu, a fost și ea apreciată de publicul român poziționând autorul pe locul al patrulea în clasament.

“Am decis să aruncăm o privire după primele șase luni la aparițiile din 2019 și am avut surpriza să constatăm că publicul român este foarte deschis la nou. Acele best-sellers din New York sau de la Paris sunt best-sellers și la București. Ne bucură însă și mai mult că autorii români tineri sunt tot mai bine primiți de public și regăsim în clasamente nume precum Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Liviu Iancu, alături de mai consacrații Radu Paraschivescu sau Mircea Cărtărescu”, declară Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la Elefant.

Elefant a realizat un clasament și pentru cele mai populare cărți dedicate copiilor, apărute în 2019. Pe primul loc se clasează Cocoșul lui Pettson, de Sven Nordqvist, urmat de încă un titlu al Ioanei Chicet-Macoveiciuc, Când mă fac mare. Ema și Eric explorează meserii și principii de viață. Foart apreciat a fost și titlul Bondărel și iubirea, din colecția Bondărel, un best-seller frumos ilustrat, scris de Britta Sabbag, Maite Kelly și Joelle Tourlonias.
Autorii români Alec Blenche, Alex Donivici și Cristina Donovici continuă să fie preferați de părinți, situându-se în clasamentul celor mai cumpărate cărți petru copii cu noile lor titluri Aventuri în Țara Nevirtuților, Țup și pădurea încremenită și Întâmplări vindecătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *