A aparut prima carte romaneasca de copywriting

La sfarsitul acestei saptamani, la Cafepedia Romana, a avut loc lansarea cartii Da-mi banii tai. Metoda de copywriting, de Gabriel Branescu, prima carte de copywriting scrisa de un publicitar roman. Evenimentul, la care au participat oameni din industrie, clienti, scriitori si jurnalisti a fost si o binevenita ocazie de intalnire intre publicitari din diferite agentii.

Da-mi banii tai este un ghid practic dedicat atat celor care isi doresc o cariera de copywriter, cat si persoanelor care vor sa invete cum sa-si promoveze afacerea. Pe de alta parte, dupa cum spune Felix Tataru, Da-mi banii tai este o lectura utila pentru oricine nu s-a umplut inca de sine si considera ca mai are de invatat. Cartea lui Gabriel Branescu nu este o predica despre publicitate, ci mai degraba o invitatie la discutie. Astfel, cititorii au ocazia de a vorbi direct cu autorul pe blogul cartii, la adresa www.metodadecopywriting.ro.
“Nu gaseam prin teancurile de carti si articole de pe birou multe lucruri pe care le consideram absolut necesare pentru educatia unui copywriter din Romania, asa ca a trebuit sa le scriu singur.” declara Branescu si adauga: “Mi-am dat seama ca nu mai e nevoie de inca o compilatie din monstrii sacri, ci de cineva care sa-si asume raspunderea parerii personale si, de ce nu, nationalitatea. Cred ca ar trebui sa renuntam la complexe.”
Copywriter premiat, Gabriel Branescu lucreaza in publicitate de aproape 12 ani. A fost director de creatie in mai multe agentii multinationale si romanesti, inainte de a infiinta propria agentie, in 2006. Din 2003, Gabriel Branescu este si profesor la una din facultatile de comunicare din Bucuresti, unde preda, bineinteles, copywriting.

http://www.metodadecopywriting.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *