ABARAT, Clive Barker

Clive Barker este scenarist, producător de film, regizor şi – mai ales – autorul a peste 20 de bestselleruri – romane horror pentru adulţi şi cărţi fantasy pentru copii.

ABARAT
de Clive Barker
Pătrunde în lumea în care totul se schimbă 25 de ore pe zi!

Clive Barker a scris în 2002 primul volum din cele cinci plănuite să facă parte din „Cărţile Abaratului”. Al doilea volum a apărut în 2004, iar autorul lucrează acum la a treia carte.
Ca o recunoaştere a contribuţiei la dezvoltarea literaturii pentru tineri, scriitorul a primit pentru Abarat I şi II premiul Bram Stoker în 2002, un premiu Locus pentru cel mai bun roman adresat tinerilor, dar şi recunoaşterea International Horror Guild Award în 2003. Cărţile sale au fost publicate în peste 40 de ţări.

Un fantasy de colecţie!
Barker a muncit timp de patru ani la peste 300 de picturi în ulei care să dea viaţă lumii Abaratului. Regatul fantastic e populat cu gândaci mecanici, oameni făcuţi din noroi, molii uriaşe, iar toate acestea „apar” în cele peste 100 de ilustraţii cuprinse în primul volum. Cartea, tipărită pe hârtie cretată mată, este un adevărat album al creaturilor fantastice imaginate de Barker.

O lume complet originală.
O adolescentă de 16 ani din cel mai plictisitor loc de pe Pământ, Chickentown, Minnesota, trece într-o zi, traversând o câmpie, în Abarat. Regatul fantastic e format din 25 de insule, fiecare reprezentând o oră a zilei – plus o oră misterioasă. Candy află repede că a ajuns acolo dintr-un motiv foarte serios şi începe o aventură care-i va schimba viaţa.

Candy este o Alice perfectă într-o nouă Ţară a Minunilor!

„Barker combină convenţiile fantasy-ului tradiţional cu modernitatea, reuşind personaje ciudate, un peisaj fabulos şi o mitologie credibilă. Povestea pe mai multe planuri te duce cu gândul nu doar la Oz, Ţara Minunilor sau Narnia, ci aminteşte şi de a lui Huxley.” – American Library Association

„Abarat” de Clive Barker se adresează în principal tinerilor între 14 şi 18 ani, dar va plăcea cu siguranţă tuturor iubitorilor de fantasy, indiferent de vârstă.
Al doilea volum din seria „Abarat” – „Zile de magie, nopţi de război”, va apărea la editura RAO în cursul anului 2008.

ABARAT – Disponibil în toate librăriile!

GRUPUL EDITORIAL RAO
str. TURDA, nr. 117-119, bloc 6, parter, sector 1, Bucuresti
(Adresa de email este ascunsa din motive de securitate) www.raobooks.com www.rao.ro
021/224.12.31; 224.14.72; 224.18.47

www.raobooks.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *