Academia Printeselor de Shannon Hale

NEW YORK TIMES BESTSELLER • PUBLISHERS WEEKLY BESTSELLER • ROMAN DISTINS CU NEWBERY HONOR

Cărţile lui Shannon Hale m-au fascinat. Poveştile ei sunt extraordinare! – Stephenie Meyer, autoarea seriei Twilight

Miri şi familia ei au trăit dintotdeauna sus, pe povârnişurile Muntelui Eskel, câştigându-şi un trai sărăcăcios din însăşi piatra muntelui. Miri visează să muncească alături de ceilalţi în cariera de piatră, însă ei nu i s-a dat niciodată voie să lucreze acolo – deoarece, crede ea, este prea mică.
Într-o bună zi din ţinuturile de jos soseşte vestea că preoţii regelui au prorocit că mireasa prinţului – viitoarea prinţesă – va să vină chiar de pe Muntele Eskel. Prinţul însuşi va călători până în satul cu pricina pentru a-şi alege mireasa, dar mai întâi, toate fetele de măritat trebuie să urmeze o academie improvizată pentru a se pregăti pentru viaţa regală din ţinuturile de jos.
La şcoală, Miri ajunge să se confrunte cu o înverşunată competiţie între fete, fiind în acelaşi timp nesigură că doreşte să fie aleasă. Şi totuşi, când pericolul se abate asupra academiei, Miri, astfel numită după o mică floare de munte, este cea care trebuie să găsească o cale de a-şi salva colegele de clasă – şi şansa la un viitor pe care fiecare dintre ele se străduieşte să şi-l construiască.
Apreciata autoare Shannon Hale ne oferă un roman plin de imaginaţie despre o prinţesă în devenire şi despre destinul unei fete mici, dar hotărâte.

Traducere de Emma Moldovan
Format: 13×20 cm; 288 pagini
Preţ: 47,50 lei

Miri ştia că oamenii din ţinuturile de jos nu ar îngădui niciodată ca o fată de la munte să poarte coroana de prinţesă. Dar dacă va fi ea cea aleasă? Ar putea duce un trai mai bun împreună cu familia ei, în văile bogate şi verzi din ţinuturile de jos. Acesta este visul oricărei fete – nu-i aşa?

SHANNON HALE a început să scrie cărţi la vârsta de zece ani, şi de atunci nu s-a mai oprit. Cu un Masterat în Scriere Creativă obţinut la Universitatea din Montana, a publicat romanul The Goose Girl şi ghidul acestuia,
Enna Burning, foarte bine primite de critică.
Ea trăieşte la Salt Lake City, împreună cu soţul ei şi fiul lor, Max

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
Roxana Petrescu
PR Manager

www.corintjunior.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *