Religiile Lumii la Editura Mladinska

“Intr-o lume atat de mica si de complexa ca cea a secolului XXI, se face tot mai mult simtita o constientizare larga si crescanda a insemnatatii religiilor si credintelor. Aceasta a fost insotita de o dorinta tot mai mare si, de o nevoie sporita de informatie accesibila si demna de incredere”, sustine Christopher Partridge – expertul in culegerea scrierilor despre religiile lumii. Astfel, Editura Mladinska a readus pe piata de carte “Religiile Lumii”, un instrument de informare si un studiu extrem de util atat profesionistilor, cat si publicului larg, doritor sa se informeze si sa capete o viziune cat mai clara, exacta si cuprinzatoare asupra religiilor, credintelor si practicilor religioase din toate timpurile, dar si din intreaga lume.

Aflata deja la a treia editie, revizuita si adaugita, “Religiile Lumii” este o carte care raspunde in mod competent si pertinent nevoii noastre de a intelege religia, cu o abordare complexa, inedita si incitanta ce combina intr-un mod fericit mai multe virtuti. Poate fi considerata, pe de o parte, un manual elaborat de o echipa internationala de peste 70 de experti cu autoritate recunoscuta in domeniul studiilor religioase (cu o istorie cuprinzatoare, documentata si vie a religiilor si practicilor religioase) si, pe de alta parte, o enciclopedie complexa si in acelasi timp accesibila, care beneficiaza de un bogat material ilustrativ.

Cartea a fost conceputa pe modelul unei antologii riguros structurate prin studii aprofundate, referitoare la toate credintele si formele de manifestare ale religiozitatii umane, aparute de-a lungul veacurilor. Considerata a fi un demers stiintific insolit, caracterizat prin profunzime, rigurozitate, obiectivitate, claritate si accesibilitate, “Religiile Lumii” este un bestseller international care a reusit sa evite cu succes atat capcana ariditatii stiintifice, cat si pe aceea a abordarii senzationaliste.

Cu un concept unic, structurat pe 6 domenii esentiale, cartea dedica fiecarei parti o acoperire ce presupune o perspectiva istorica, scrieri sacre, aspecte cheie ale confesiunii in cauza, ceremonii si sarbatori religioase, familie si societate, precum si evolutii in lumea moderna. Toate acestea au rolul ilustrativ, documentar si stimulativ de a ne determina sa consultam si sa reflectam singuri asupra operelor din care au fost extrase.

“Religiile lumii” este cartea care abordeaza totodata si “Religia in lumea de azi” – un subiect adeseori fierbinte, cercetat aici in aceeasi maniera nepartinitoare, specifica unui demers cu adevarat stiintific care aduce in atentia publicului noile miscari religioase – care au inceput sa apara inca din secolul trecut, dinamica imprevizibila a procesului de sacralizare/secularizare in lumea occidentala si in afara granitelor acesteia, religia si globalizarea – efecte si influente reciproce, precum si relatia dintre religie si politica.

Cu alte cuvinte, Mladinska te invata sa cunosti…si sa constientizezi!

Editura Mladinska Knjiga a fost fondata in 1945 in Lubliana, Slovenia si este in prezent cel mai mare editor sud- est european, cu activitati in sapte state. Initial compania a activat ca editor, iar ulterior operatiunile sale s-au extins si in domeniul retailului de carte, in prezent Mladinska avand o retea de peste 80 de librarii in lume.
Mladinska activeaza in Romania ca editor din decembrie 2006, avand in prezent peste 40 de carti in portofoliu.
www.mladinska.ro

Ana-Maria Aleca
PR Executive, More than Pub
0749.155.503
anamaria.aleca@morethanpub.ro
http://www.morethanpub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *