Academia vampirilor, filmul

Preger Entertainment a achiziţionat drepturile cinematografice pentru seria ACADEMIA VAMPIRILOR de Richelle Mead – un bestseller New York Times publicat în România de editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint.

Academia Vampirilor – bestseller New York Times
Producătorul Michael Preger intenţionează să adapteze seria pentru marele ecran

Seria s-a bucurat încă de la lansare de un real succes printre fanii cărţilor de acest gen înregistrând vânzări record. Primele 3 volume ale seriei, publicate în România începând din martie 2010, Academia Vampirilor, Iniţierea şi Atingerea Umbrei, s-au vândut în peste 10 000 de exemplare. Volumul 4 – Jurământ de sânge – care va apărea la sfârşitul lunii iulie poate fi deja precomadat pe site-ul editurii www.ledabooks.ro cu o reducere de 25% din preţul de listă (http://www.ledabooks.ro/Academia_Vampirilor4/).

În Statele Unite, Academia vampirilor a debutat pe New York Times Bestseller List în 2007 şi continuă să se menţină acolo cu fiecare nouă carte din serie, datorită entuziasmului cititorilor şi al criticilor. A avut vânzări de peste 3.5 milioane de exemplare pe plan local şi 1 milion de exemplare pe piaţa internaţională. Academia vampirilor a fost publicată până acum în 34 de ţări, inclusiv în Marea Britanie şi Australia. În America, Spirit Bound, volumul 5 al seriei, a ajuns pe locul 1 în New York Times şi USA Today, fiind totodată cea mai vândută carte simultan şi în Australia şi în Noua Zeelandă. Cea de-a 6-a carte şi ultima din serie va fi lansată în decembrie 2010. Pe baza succesului internaţional, Penguin/Razorbill a comandat o continuare a seriei, ce va începe în 2011.

Producătorul Michael Preger, care intenţionează să adapteze seria pentru marele ecran, este autorul unor proiectele de succes, cum ar fi mini-seria BBC1 din 2009 Ziua Trifidelor şi John Carpenter\’s Village of the Damned, produs de Universal Studios. Preger Entertainment se află în Miami, Florida.

Fanii seriei din toată lumea au împăienjenit reţelele de internet cu prezentări ale filmului create de ei înşişi, chat rooms, bloguri şi chiar petiţii pentru transpuneri cinematografice – trimiţând un mesaj deosebit de puternic la Hollywood pentru aducerea personajelor create de Mead pe marele ecran. “Acest viral a explodat pe internet,\’ comentează Preger. \’Găsirea unei poveşti epice ca aceasta şi adaptarea ei este un lucru, dar să descoperi ulterior acest public uriaş, ce creşte exponenţial, ce aşteaptă cu nerăbdare — chiar cere — ca filmul să fie produs, este o realitate incontestabilă, ce îţi impune o marre responsabilitate.\’

Academia vampirilor este o serie urban fantasy şi \’romance paranormal\’ pentru adolescenţi, plină de suspans şi dinamism. Acţiunea se petrece în zilele noastre, într-un univers bântuit de vampiri clandestini, unii dintre ei pe jumătate oameni, într-o lume dominată de alchimie şi magie. Richelle Mead face trecerea de la axarea interesului pe vampirii – personaje masculine misterioase şi ameninţătoare precum cele din Amurg, Vampirii Sudului/True Blood şi Jurnalele vampirilor la personajul feminin de 17 ani, puternic, dar totuşi cu slăbiciuni, care se confruntă plină de curaj cu lumea din jurul său. Rose Hathaway este dhampir, jumătate om/ jumătate vampir şi gardian al moroilor, o specie de vampiri paşnici, magici şi muritori, care supravieţuiesc hrănindu-se cu sângele donatorilor benevoli, îmbătrânesc şi mor. Ascunsă în inima pădurilor din Montana se află Academia St. Vladimir, locul unde moroii şi dhampirii învaţă să-şi ocupe locul în societatea Moroi. Rose trebuie să înveţe să-şi cunoască abilităţile moştenite de dhampir şi să câştige aprobarea Consiliului Regal, pentru a deveni gardian al prinţesei Lissa, cea mai bună prietenă a sa şi singura moştenitoare a uneia dintre cele 12 familii regale de moroi. Rose şi Lissa împărtăşesc o misterioasă legătură psihică şi un simţ al destinului, dar întâi de toate trebuie să supravieţuiască unei intense vieţi sociale, politicii şi provocărilor fizice ale vieţii de moroi de la Academie. Dincolo de centurile magice de securitate ale sanctuarului de la St. Vladimir aşteaptă cea mai mare ameninţare dintre toate, strigoii, o specie de vampiri însetaţi de sânge, nemuritori şi prădători ai neamului Moroi.

„Unică şi fascinantă … Cititorii vor sorbi din această serie multă vreme de acum încolo.” — VOYA

VOL. 1 – ACADEMIA VAMPIRILOR
DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…

Traducere din limba engleză de CĂTĂLIN PRUTEANU
ISBN: 978-973-102-259-8
ISBN: 978-973-102-260-4
Format: 13×20 cm, 384 pagini, ediţie cartonată
Preţ: 44,90 lei

VOL. 2 – INIŢIEREA
CÂND IUBIREA ŞI GELOZIA SE CIOCNESC PE PÂRTIE, VACANŢA DE IARNĂ DEVINE SÂNGEROASĂ…

Traducere din limba engleză de CĂTĂLIN PRUTEANU
ISBN: 978-973-102-259-8
ISBN: 978-973-102-265-9
Format: 13×20 cm, 384 pagini, ediţie cartonată
Preţ: 44,90 lei

VOL. 3 – ATINGEREA UMBREI
CE S-AR ÎNTÂMPLA DACĂ, DÂND GHES INIMII, ROSE ŞI-AR PIERDE CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ PENTRU TOTDEAUNA?

Traducere din limba engleză de ADRIAN DELIU
ISBN: 978-973-102-259-8
ISBN: 978-973-102-268-0
Format: 13×20 cm, 544 pagini, ediţie cartonată
Preţ: 49,90 lei

ÎN CURÂND – VOL. 4 – JURĂMÂNT DE SÂNGE

PÂNĂ UNDE VA MERGE ROSE CA SĂ-ŞI ŢINĂ JURĂMÂNTUL?

Traducere din limba engleză de ADRIAN DELIU
Format: 13×20 cm, 544 pagini, ediţie cartonată
Preţ: 49,90 lei

Cartea poate fi precomadată cu 25% reducere accesând următorul link:
http://www.ledabooks.ro/Academia_Vampirilor4/

Partener media: COOL GIRL

RICHELLE MEAD este o autoare americană de urban fantasy, atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. A urmat cursurile Universităţii din Michigan şi are un master în religie comparată.
În 2007, a debutat cu două serii, una pentru adulţi, Georgina Kincaid Series, iar cealaltă pentru tineri, Academia Vampirilor, al cărei prim volum dă şi titlul seriei. În anul următor, a lansat cea de-a treia serie de autor, Dark Swann Series.
Succesul rapid al cărţilor ei i-a impus un ritm alert de publicare, până în prezent având în portofoliu nu mai puţin de zece titluri din cele trei serii menţionate şi ocupând poziţii de top pe New York Times Bestseller List.
Originară din Michigan, unde s-a născut în 1976, Richelle locuieşte în prezent la Seattle, împreună cu soţul ei şi patru pisici.
Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul http://www.richellemead.com/ .

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *